10-åring rymde med föräldrarnas bil – körde mot trafiken: ”Hög hastighet”

En tioårig pojke tog sina föräldrars bil i smyg och körde den från Tyresö till centrala Stockholm. Färden tog stopp på Centralbron, då pojken körde in i ett räcke och togs om hand. 

– Det är ju allvarligt naturligtvis, säger Per Fahlström, presstalesperson polisen i Stockholm till TV4. 

Det var från Söderledstunneln som larmen började komma om en bil som körde i fel riktning. Enligt polisen ska bilfärden dessutom skett i en hög hastighet.

En tioårig pojke boende i Tyresö hade i smyg tagit föräldrarnas bilnycklar och satt sig i bilen. Pojken körde sedan bilen cirka två mil in till centrala Stockholm. Han passerade bland annat den hårt trafikerade riksväg 73 och Söderledstunneln. 

Centralbron
Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Färden gick dessutom i fel riktning, vilket var anledningen till att andra trafikanter började ringa in till polisen. 

LÄS MER: Hårdare regler för a-traktorer – ungdomar och föräldrar måste ta större ansvar

Krockade med ett räcke

På Centralbron fick den farliga färden sitt slut. Efter att ha krockat med ett räcke kunde den tioårige pojken tas om hand av ordningsvakt. Därefter kördes hans tillbaka hem till Tyresö av polis

– När vi kom då till platsen så visar det sig att det är en pojke i cirka tioårsåldern som har kört den här bilen. Om jag har förstått det hela rätt så har han tagit bilen hemifrån då, från sina föräldrar. I smyg, så att säga, säger Per Fahlström, presstalesperson polisen i Stockholm till TV4. 

Foto: TT

Ett ärende för socialtjänsten

Lyckligtvis kom inte någon till skada under den långa bilfärden mellan Tyresö och centrala Stockholm, men polisen ser allvarligt på händelsen. 

– Eftersom den här pojken är tio år bara så, det kommer upprättas en anmälan, om det här trafikbrottet då som han har gjort sig skyldig till. Och när det är såhär unga personer så blir det per automatik att socialtjänsten blir inkopplade i ärendet, säger polisens Per Fahlström.

Han fortsätter:

– Det är ju allvarligt naturligtvis. Sedan så får vi vara glada för att ingen kommit till skada.

Dela gärna nyheten med fler.