109-åriga Dagnys härliga glädjebesked – efter tuffa sjukdomstiden: ”Jag är frisk”

Dagny Carlsson, 109, har slitit med hälsan den senaste tiden.

Men nu ger den folkkära profilen ett glädjande besked till alla bloggläsare – hon känner sig återigen pigg och glad!

”Hon ville först och främst hälsa till sina läsare med orden: ”Jag är frisk””, skriver presskontakten Elena Ström på Dagnys blogg.

Det var i maj som Sveriges äldsta bloggerska, Dagny Carlsson, lades in på sjukhus kort efter sin 109:e födelsedag.

Presskontakten Elena Ström meddelade då via Dagnys blogg att 109-åringen var inlagd på sjukhus för observation, men att hon förhoppningsvis skulle återuppta bloggandet framöver.

Men sedan dess har Dagnys kloka funderingar och kommentarer lyst med sin frånvaro på den populära bloggen.

Dagny Carlsson
Foto: TV4/Youtube

Flyttat in på boende

Oroliga läsare har undrat hur det står till med Dagnys hälsa, och under tiden har presskontakten Elena Ström istället gett ett par korta uppdateringar emellanåt.

Bland annat lät hon för några veckor sedan meddela att 109-åringen hade flyttat in på ett korttidsboende för att försöka hämta nya krafter och repa sig.

Nyligen följde en uppdatering om att Dagny hade flyttat till ett nytt äldreboende, där hon nu höll på att installera sig och anpassa sig till den nya miljön.

”Dagny vill att jag uppdaterar er om hennes vardag och att jag ser till att hennes blogg förblir levande i väntan på att hon kommer i form för att skriva själv igen”, skrev Elena Ström på bloggen så sent som för en vecka sedan.

dagny carlsson
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Dagnys nya hälsobesked: ”Jag är frisk”

Men nu kommer ett glädjande hälsobesked. Via sin presskontakt och vän Elena meddelar nämligen Dagny att hon känner sig pigg och glad.

”Jag har hunnit med två besök hos Dagny de senaste dagarna. Vid det första hade jag med mig en liten Saintpaulia till henne och konversationen tog genast riktning mot Midsommar. Idag hade vi andra samtalsämnen men hon ville först och främst hälsa till sina läsare med orden: ”Jag är frisk””, skriver Elena i inlägget med en tillhörande bild på en leende 109-åring.

Nästa steg är att börja motionera mera, med hjälp av rullatorn. Hur det blir med bloggandet, återstår dock att se.

”Dagny är hundranio år gammal, hon kommer att blogga när och om hon orkar och vill höra av sig”, skriver Elena på bloggen.

Så skönt att höra att du känner dig piggare nu, Dagny. Vi skickar alla våra styrkekramar och önskar fortsatt god bättring!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);