12-årig flicka blev påkörd av bil när hon var ute på ridtur – föraren smet: ”Kunde dött”

En tolvårig flicka som var ute och red häst blev påkörd av en bilförare som sedan smet från platsen. Hästen har flera inre blödningar, och enligt mamman mår dottern väldigt dåligt efter händelsen.

– Jag är så tacksam för att min dotter lever. Mitt barn kunde ha dött i söndags, säger flickans mamma till Dalarnas Tidningar. 

Det var runt 14-tiden i söndags, på länsväg 270 i Hedemora som olyckan inträffade. En tolvårig flicka och hennes kompis var ute och red i skogen, när kompisens häst plötsligt blev rädd. 

Körde på hästen och smet

Flickorna bestämde sig för att ta sig ut ur skogen, och korsa länsväg 270 i höjd med Hamrerakan. 

När de skulle över kom en bil i riktning mot Hedemora, vars förare inte visade några tecken på att stanna för att låta flickorna ta sig över.

– Han bara vinkade “flytta på er” och fortsatte att köra. Kompisen hann över, men inte min dotter. Hennes häst blev träffad på bakbenen och på rumpan. Min dotter var nära att ramla av, berättar mamman för Dalarnas Tidningar, som var först med att rapportera om händelsen.

Har inre blödningar

Hästen som dottern red på är allvarligt skadad. Hon har flera inre blödningar och haltar. 

– Ingen person som är i sina sinnens fulla bruk fortsätter väl att köra efter att ha kört på ett barn och en skenande häst, säger mamman, som vill vara anonym för dotterns skull.

Enligt henne mår tolvåringen mycket dåligt efter det som inträffat.

För DT berättar mamman att föraren, som smet från platsen, hade god tid att bromsa in för flickorna och deras hästar. Hon hoppas nu att det ska komma in tips som kan hjälpa dem att få tag i föraren som orsakade hästens skador. 

Efterlyser föraren

Enligt mamman skuldbelägger dottern sig själv för det som hände hästen. Flickan har inga fysiska skador men mår väldigt dåligt över händelsen, berättar mamman. 

OBS: Genrebild. Foto: Shutterstock

På sociala medier har flickans pappa beskrivit olyckan och utlovat belöning till den som kommer med tips om vem som körde bilen som körde på hans dotters häst. 

Nyligen rapporterades en annan smitningsolycka där en häst kom till skada, vilket Newsner skrivit om. 

En förare körde då rätt ut i en korsning mellan Fagersta och Norberg, och körde på en hästtransport som gjorde att hästen fick frakturer. Förare lämnade platsen omedelbart.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required