16-åriga tjejen hittade en guldtacka när hon badade. Nu får hon behålla den.

En 16-årig flicka var ute och tog en simtur i augusti förra året när hon stötte på något som de flesta människor bara kan drömma om. Två meter under ytan såg hon en guldtacka. Det värdefulla fyndet gjordes i sjön Königsee, i södra Tyskland. Flickan lämnade in guldklimpen till den lokala polisen, som försökte spåra upp en eventuell ägare, enligt BBC. Men efter att polisen inte lyckades hitta någon som vill kännas vid guldtackan på 6 månader fanns det bara ett alternativ: Ge tillbaka guldtackan till den som fann den.

Guldtackan väger 500 gram och är märkt med noteringar om tackans tyngd och guldets renhet. Cirka 150 000 kronor beräknas den vara värd. Hur guldtackan hamnade i sjön Königsee är en gåta och ingen har i dagsläget löst mysteriet.

Några hävdar att guldtackan är en del av det berömda ”nazistguldet”, som försvann i slutet av andra världskriget. I krigets slutskede tror många att nazisterna gömde ett stort antal lådor fyllda med guld, smycken och andra plundrade värdesaker i sjöar kring Alperna. Experter har dock avfärdat att guldtackan ska vara en del av nazisternas gömda skatter, enligt Aftonbladet.

Gilla gärna om du tycker att detta beslut var helt rätt och att tjejen förtjänar att få behålla det hon hittade!