16-åriga Greta Thunberg hyllas – med ny jättemålning

.

Här är nya, konstnärliga hyllningen till svenska Greta Thunberg, 16. 

Klimataktivisten som väckt uppmärksamhet över hela världen med sin skolstrejk för klimatet har nu fått ett stort porträtt på sig själv – i vad som tycks vara Danmark. 

16-åriga Greta Thunberg har väckt uppmärksamhet världen över med sin skolstrejk för klimatet.

Den svenska tjejen inspirerar människor världen över med sitt engagemang för klimatet. Alltifrån FN:s generalsekreterare António Guterres till Hollywoodstjärnan Arnold Schwarzenegger har uppmärksammat hennes kämpande för sin hjärtefråga.

Som vuxen är det lätt att glömma hur smarta, reflekterande och observanta barn kan vara. De får ofta ta sig an mer än vad vi tror och många gånger är de faktiskt mycket smartare än vad vi förstår. Vi vuxna kan lära oss mycket av de unga – och det är 16-åriga Greta ett bevis på. Varje fredag skolstrejkar hon för klimatet – till svensk politik är i linje med Parisavtalet som slöts 2015.

Hon är dottern till den svenska operasångerskan Malena Ernman och från ung ålder har hon varit en klimataktivist som utforskar och debatterar. I 2018 var hon en av de som gick hålla tal på TEDx Stockholm. Hon har också hållit tal på ett FN-möte för klimatet, och i vintras var hon inbjuden till World Economic Forum i Davos. Där blev hon bland annat applåderad av U2-sångaren Bono. Nyligen blev hon också utsedd till ”Årets kvinna” av kvällstidningen Expressen.

Nu hyllas Greta i hela världen för sitt engagemang. Bland annat i vad som tycks vara Danmark med den här stora målningen på en vägg. Bilden av porträttet sprids nu på sociala medier.

Vilket fint porträtt av Greta! Nu hyllar vi denna fantastiska och modiga tjej genom att dela och gilla inlägget!