17-åringen väntade på tåget, men såg att något var fel. Nu hyllar hela Sverige hans modiga ingripande.

Vi behöver fler hjältar som 17-årige Mats Mårtensson. Trots att ett tåg var på väg in på perrongen hoppade han ned och hjälpte en man som ramlat ned på spåret. De andra resenärerna gestikulerade mot tågföraren när 17-åringen tog saken i egna händer. – Jag tänkte att jag hellre försöker hjälpa honom i stället för att stå där, säger Mats till Expressen.

Jag blir varm i hjärtat när jag läser om våra vardagshjältar där ute. Och 17-årige Mats Mårtensson är verkligen en sådan. På tisdagen skulle han och några kompisar ta tunnelbanan från Globen i Stockholm när de upptäcke att något inte stod rätt till.
– Vi står på perrongen och ser hur folk försöker att stanna ett inkommande tåg. Jag tänker ”vad fan har hänt?” och ser då en person som har hamnat på spåret, säger Mats till Expressen.

Det tog inte lång tid innan Mats agerade. Han ville hjälpa den utsatta mannen. När tåget närmade sig stationen hoppade Mats ned på spåret. Övriga resenärer gestikulerade vilt mot föraren, som lyckades få stopp på tåget bara tio meter framför mannen. SL har bekräftat den dramatiska händelsen.

Mats fick upp den chockade mannen på perrongen, som hade ont i ryggen. Hur det gick sedan vet inte Mats.

– Vi hjälpte honom upp och sedan kom trafikledningen och pratade med honom. Och sedan körde de nog hem honom för han ville verkligen inte till sjukhuset, säger Mats, som sent lär glömma de dramatiska minuterna på Globens tunnelbanestation.

Det är när man läser om sådana som Mats som man blir stolt över sina medmänniskor! All heder till dig och jag hoppas andra är lika modiga om jag hamnade i en liknande situation!

Mats, 17, blev hjälte i tunnelbanan – hoppade ner på spåret och räddade man från det rusande tåget.

Posted by Expressen on den 29 april 2015

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: