18-åriga klimataktivisten Greta Thunberg blir frimärke: ”Känns självklart”

Hennes kamp för klimatet har redan blivit hyllad dokumentärfilm.

Nu får 18-åriga klimataktivisten Greta Thunberg ett eget frimärke i Sverige.

– Valet av miljöfokus känns självklart för den tid vi lever i, säger Stina Olofsdotter på Postnord.

greta thunberg
Foto: Shutterstock

Miljön och Göteborg.

Det stod i fokus när Postnord presenterade årets första nya frimärken på tisdagen.

Anledningen är att Sveriges näst största stad firar 400 år 2021 – och i frimärksserien ”Värdefull natur” porträtteras bland annat den internationellt kända klimataktivisten Greta Thunberg, 18.

Foto: Postnord pressmeddelande

– Vi är mycket glada att kunna berätta om frimärkena Värdefull natur och att Greta, med flera viktiga naturillustrationer blir frimärkssymbol för den värdefulla natur vi har och det viktiga arbete vi alla måste göra dagligen för att behålla vår natur för generationer framåt, säger Stina Olofsdotter på Postnord frimärken.

Och fortsätter:

Foto: Postnord pressmeddelande

– Valet av miljöfokus känns självklart för den tid vi lever i. Vi på Postnord har ett stort ansvar att minska vår egen klimatpåverkan och driva branschen i rätt riktning.

Samtidigt blir det alltså även fokus på Göteborg som i år firar stort jubileum. På dessa frimärken syns bland annat kända landmärken såsom Ullevi.

– Det känns fantastiskt att Göteborg är motiv på årets första frimärken. Ett fint sätt att hylla att staden fyller 400 år. Och ett trevligt sätt att skicka en del av Göteborg till någon som du tycker om, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co.

Frimärkena i serierna Värdefull natur respektive Göteborg 400 år finns tillgängliga hos Postnords ombud från och med 14 januari.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required