2-årige Julen hittades död i borrhålet efter räddningsinsatsen – har nu begravts bredvid sin bror i Spanien

2-årige Julens öde har följts av en hel värld.

I närmare två veckors tid har massor av räddningsarbetare försökt få upp den lille pojken vid liv ur det djupa hålet i Spanien.

På lördagen kom beskedet att pojken dött – och i helgen har han begravts bredvid sin bror, skriver Aftonbladet.

– Kroppens position tyder på att det var ett snabbt fritt fall på 71 meter, vilket är djupet han hittades på, säger Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, talesperson för regionstyret i Andalusien, uppger El País.

Det var för två veckor sedan som den 2-årige pojken Julen ramlade ner i djupt borrhål i spanska staden Malaga. Den fruktansvärda händelsen ägde rum när han var med sina föräldrar på en utflykt i staden Totalán utanför Malaga.

Hålet var hela 110 meter djupt och bara 25 centimeter i diameter. Enligt nyhetsbyrån AFP ska borrhålet ska ha tillkommit i december förra året då man letade efter grundvatten. Men det täcktes sedan inte på ett säkert sätt.

Föräldrarna ska ha hört pojken gråta och larmade omedelbart efter hjälp.

Pojkens föräldrar i sorg. Foto: Youtube

På lördagen kom det mycket tragiska beskedet att Julen dött. Tunneln hittades med millimeterprecision och då kunde pojkens kropp till slut lokaliseras – tyvärr för sent.

2-årige Julen har begravts bredvid sin bror

Nu har den lille pojken förts till sin sista vila. På söndagen begravdes Julen bredvid sin bror. Julens bror avled för två år sedan i en hjärtattack, skriver Aftonbladet.

Julen sörjs av familjen, räddningsarbetarna på plats och alla tusentals människor som engagerat sig i det tragiska fallet. I Malaga har en tyst minut hållits utanför stadshuset för att hedra minnet av den lille pojken.

Vila i frid.