23-årige Antons ärliga annons ”CP söker jobb” gjorde succé på nätet – nu har drömmen blivit sann

Anton Bäck fick nog av att gå arbetslös och tog till Facebook för att nå sin stora dröm.

I sin jobbannons: ”Cp söker jobb” går han rakt på sak och det visade sig vara helt rätt taktik.

23-årige Anton Bäck från Sälen har en funktionsnedsättning som gör det svårt att röra kroppen. Enligt honom har det av den anledningen varit svårt att få ett jobb, något Ekot rapporterat om tidigare.

Men i stället för att bara ge upp gick Anton ut i sociala medier och skrev en öppen arbetsansökan med titeln ”CP söker jobb”.

I den berättade han öppet om sin funktionsnedsättning.

”Även om många kan tycka att det är väldigt skönt att bara sitta hemma, så längtar i alla fall jag efter att få komma ut i arbetslivet där jag kan göra lite nytta. Jag kan göra skiten ingen annan vill göra men om ni ger mig en chans så kan jag även fixa mer avancerade saker än så. Jag hoppas, tror och vet att jag kan bidra med mer än vad många förväntar sig”, skriver Anton i annonsen.

Han fortsätter:

”Jag är 22 år, bor i Transtrand. Jag är född med en hjärnskada och är rullstolsburen. Mina hjärnröntgenplåtar visar stora hål i båda mina hjärnhalvor men bara för det är jag inte helt tom i huvudet, har ju ändå lyckats skrapa ihop poäng i två högskolekurser. För övrigt är jag väldigt sportintresserad och utbildad funktionär”.

LÄS MER: 7-åringen söker jobb hos världsledande företag – tror inte sina ögon när hon läser svaret

Annonsen hyllas i sociala medier

För Newsner berättar Anton att han, på ett alternativt sätt, ville nå ut till arbetsmarknaden. Dels för sin egen skull, men också för andra likasinnade.

Efter att inlägget publicerats gjorde det succé på nätet och hyllningarna lät sig inte väntas på.

– Responsen jag fick var långt över förväntan. Det hade jag aldrig kunnat vänta mig, det var verkligen jättevärmande, säger han till Newsner.

”Du om någon kommer bli en stor tillgång för vilket företag det än blir! Delar inlägget och önskar dig stort Lycka till Anton! Kör Hårt!”, skriver en person i kommentarsfältet.

”Ytterst få människor kan matcha ditt driv och din glöd Anton!!Bara att gratulera det företag som lägger beslag på dig!synd att du inte bor här i skåneland!”, skriver en annan.

”En av de bästa jobbansökningar jag sett!!! Hejja dig! Hoppas du får ett jobb snarast, du är en tillgång!”, skriver en tredje.

LÄS MER: Drömjobbet vi alla har väntat på: Veterinär söker professionell kattgosare

Arbetsgivare ringde upp

Drömmen slog in. Bara tre veckor efter att Anton publicerat annonsen, ringde en arbetsgivare upp honom och frågade om han var intresserad av att hitta en lösning.

– Vi kopplade på arbetsförmedlingen för att göra det möjligt för mig att ta en anställning då det krävs både arbetshjälpmedel och att hitta lämpliga arbetsuppgifter, berättar Anton för Newsner.

Foto: Privat

Och just Ica som företag har en speciell plats i Antons hjärta.

– Jag hade min första praktik på en Ica-butik, där samma handlare var chef, så det känns speciellt att jag idag, drygt 10 år senare, har skrivit ett anställningsavtal för samma arbetsgivare. Det känns som att vi har slutit cirkeln.

”Vill betala tillbaka till samhället”

Enligt Anton har det alltid varit en dröm att få jobba, tjäna pengar och betala skatt.

– Jag har alltid känt att jag vill betala tillbaka till samhället och det grundar sig i min livssituation som har inneburit mycket vård och behov av personlig assistans. Jag är otroligt tacksam för att det finns så bra stödfunktioner i det Sverige som gör livet som funktionsvarierad, med allt vad det innebär, så bra som möjligt.

LÄS MER: Rullstolsburna Moha krossar alla fördomar – ställer upp som underklädesmodell

Nu vill Anton hylla sin arbetsgivare och dessutom assistenterna som gör det möjligt för honom att gå till arbetet om dagarna.

– Att få ett jobb är så himla speciellt för mig så för att göra det möjligt, behöver jag ha med mig mina assistenter på jobbet. Trots det har arbetsgivaren varit villig att hitta en lösning så välviljan å deras sida är värd att prisas till tusen, säger Anton och tillägger:

– Det är inte alla som har det som mig. Visst, det finns ju de personer som har daglig verksamhet och får ersättning. Men här sitter jag i min situation och får lön som vilken svensk som helst.

Exit mobile version