7-åringen söker jobb hos världsledande företag – tror inte sina ögon när hon läser svaret

7-åriga Chloe har lite mer driv än andra i sin ålder – hon vill jobba på Google. Därför bestämmer hon sig för att skicka en jobbansökan till teknikjätten inspirerad av saccosäckar och rutschkanor. Ett så pass inspirerande brev att en av Googles högsta chefer personligen känner att han måste svara.

Det är Chloe från Hereford i Wales som skickade ett handskrivet brev till ”Googles chef” och berättade om hennes önskan om att jobba för teknikjätten för att få svar från självaste Google CEO Sundar Pichai, alltså en av deras högsta chefer.

Enligt Business Insider hade Chloe Bridgewater bestämt sig för att skriva en jobbansökan för framtiden efter att ha diskuterat jobb med sin pappa. Han hade i sin tur berättat om de världskända fördelarna med att jobba på Google där man bland annat kan sitta på saccosäckar och åka ner för rutschkanor. Självklart var det något som lockade 7-åriga Chloe varför hon bestämde sig för att ansöka om ett jobb.

Hon började brevet med att presentera sig och förklara att när hon blir större så vill hon jobba på Google. Men som vilken förnuftig 7-åring som helst så såg hon till att hålla sina dörrar öppna då hon också berättade: ”Jag vill även arbeta på en chokladfabrik och simma på olympiska spelen”.

Vidare berättade hon också om sitt intresse för datorer och att spela spel på sin läsplatta, men också om sina kunskaper inom stavning, läsa och matte. Fortsättningsvis så berättar hon också att hennes pappa berättat för henne: ”om jag fortsätter vara duktig och lära så kommer jag en dag ha möjligheten att ha ett jobb på Google”.

Chloe förklarar också att även om hon inte vet vad en jobbansökan är, så säger hon att: ”ett brev skulle duga för tillfället”. 

Bildkälla: Andy Bridgewater

Extremt sött, eller hur? Särskilt som hon bara skrivit ett brev tidigare, vilket var till Jultomten.

Men det kanske mest fantastiska var att hon några dagar senare fick ett svar, signerat av ”Googlechefen” själv, Sundar Pichai. I brevet berättade han för henne: ”Jag är glad att du gillar datorer och robotar och hoppas att du kommer fortsätta lära dig om teknik”. Brevet var väldigt positivt där han säger: ”Jag tror att om du fortsätter jobba hårt och följer dina drömmar kan du klara av allt som du bestämmer dig för att göra – från att jobba på Google vidare till att simma i Olympiska spelen”.

Sundar Pichai nekade inte ens Chloe ett jobb utan avslutade med: ”Jag ser fram emot att få din jobbansökan när du är klar med skolan :)”.

Andy Bridgewater

Inte helt oväntat så delade hennes stolta pappa, Andy Bridgewater, hennes brev (som Google för övrigt har verifierat att de mottagit och svarat på) på LinkedIn och Twitter. Chloes pappa berättar också att det peppade Chloe ordentligt som blev påkörd av en bil för några år sedan.

Här har vi verkligen en som förstår hur lite som behövs för att få en sjuåring att växa. Det ser onekligen ut som att Sundar Pichai har tagit ett försprång även på tomten.

Dela gärna vidare för det här fina och enkla initativet av Googles chef som betyder så mycket för Chloe.