Foto: Shutterstock/TT

5-åring ertappad bakom ratten – krockade med parkerad bil: ”Väldigt bilintresserad”

En femårig pojke hittade bilnycklarna – och började köra i ungefär 150 meter.
Till slut stoppades fordonet i Halmstad.

Det var på torsdagsmorgonen som en bilist i Halmstad larmade polisen efter att ha följt efter en bil som kört sakta och vinglat sig fram på vägen.

En man lyckades stoppa bilen – men vad som mötte honom i såväl förar- som passagerarsätet var en total överraskning.

För i bilen fanns nämligen en femårig pojke som ska ha kört bilen, och bredvid honom en fyraårig syster.

Femåringen beskrivs som ”väldigt bilintresserad”

En stund efter det att bilen blev stannad ska en av föräldrarna ha kommit till platsen.

OBS! Genrefoto. Barnet på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra. Bilden används för att illustrera nyheten. Foto: Shutterstock

Enligt polisen, som har fått en tydlig bild av vad som egentligen hänt, ska den femårige pojken vara ”väldigt bilintresserad”.

– Det som troligen har inträffat är att barnen tagit bilnycklarna till bilen när föräldrarna sovit. De ska sedan gått ut i bilen startat och kört en sträcka på ca 150 meter, kört på två andra parkerade bilar innan en förbipasserande kan ingripa och stoppa bilen. När polisen anländer har pappan kommit till platsen, dottern är kvar men sonen har hunnit hem till bostaden, skriver polisen på sin hemsida.

Och fortsätter:

– Pojken har hittat bilnycklarna som föräldrarna gömt. Pojken tar sedan med sig sin syster ut i bilen lyckats stående starta bilen och börja köra bilen som stod parkerad på gatan. I samband med detta ser en granne hur barnen börjar köra bilen och han springer ikapp bilen och får stopp på bilen.

I skrivande stund finns ingen misstanke om brott – polisen hanterar det hela som en trafikolycka efter att två bilar ska ha skadats. Polisen uppger också att samtliga inblandade ska ha blivit chockade av händelsen, men ingen person har kommit till skada.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Tack och lov att allt gick bra för alla inblandade!