500 mc-förare visar sitt stöd med manifestation – efter mordet på polismannen: ”Måste visa att det inte är ok”

Mc-förare manifestation

Foto: Facebook/Shutterstock

Under lördagen samlades hundratals mc-förare för en manifestation på Götaplatsen i Göteborg. Det för att visa sitt stöd till polisen och den avlidne polismannens familj och nära och kära, rapporterar Expressen.

Nyheten om att en polis skjutits till döds på öppen gata i Biskopsgården i Göteborg under onsdagen skakade hela Sverige.

Sedan dess har människor runt om i hela landet försökt visa sitt stöd till poliskåren och den döde polismannens anhöriga på ett eller annat vis.

Flera vill sitt stöd

Dagen efter hölls en tyst minut för den avlidne polismannen på flera håll i landet och under helgen har åtminstone tre insamlingar till den avlidne polisens anhöriga startats. En av dem är i skrivande stund uppe i 2,2 miljoner.

Samtidigt fortsätter blomsterhaven vid minnesplatsen i Biskopsgården att växa och under lördagen samlades hundratals motorcyklister för en Manifestation i Göteborg, rapporterar Expressen.

Manifestationen var ett privat initiativ av Jocke Odelberg från Kungsbacka som skapade ett event på Facebook tillsammans med medarrangören Fredrik Brandberg.

Bildade kortege genom Göteborg

Nära 300 personer anmälde i förväg att de skulle delta. Men de kom långt många fler.

– Jag kan inte säga exakt hur många som kommit men det ser ut att ha överträffat summan, säger Fredrik Brandberg till Expressen.

Manifestationen var till stöd för den avlidne polismannens anhöriga.

 – Jag kände att man måste göra något, visa att det här inte är okej, säger arrangören Jocke Odelberg till Göteborgs-Posten.

Mc-förararna bildade en kortege genom centrala Göteborg och körde mot Hisingen och polismannens minnesplats i Biskopsgården. Därefter samlades de för en tyst minut vid Ullevi.

Jag kan inte göra annat än att hålla med initiativtagaren Jocke Odelberg, vi måste alla visa att detta inte är okej.

Dela gärna om du håller med. Vila i frid.

Exit mobile version