6-årig pojke drunknade när han badade med skolan – nu misstänks tre pedagoger för brott

6-årig pojke drunknade under ett bad med sin klass i Falsterbo i slutet av augusti. Nu misstänks tre personer för vållande till annans död, rapporterar P4 Malmöhus.

Det var under höstterminens andra dag, i slutet på augusti, som den 6-åriga pojken tillsammans med sin skolklass på Tångvallaskolan var och badade i en bassäng i närheten.

Tre pedagoger hade ansvar för 40 barn samtidigt och missade när pojken dog. Enligt pojkens mamma var det en jämnårig flicka som hittade pojken livlös på botten.

Tre personer misstänks för brott

Nu misstänks tre personer för vållande till annans död genom arbetsmiljöbrott. Det gäller de tre skolanställda som närvarade vid händelsen. Två av tre har nu förhörts.

Foto: Johan Nilsson/ TT

– I den här förundersökningen har vi delgivit tre personer misstanke om brott, arbetsmiljöbrott. Två förhör är hållna, och ett kvarstår, säger åklagaren Klas Norelius till P4 Malmöhus

De tre personerna har fått varsin offentlig försvarare och Klas menar dett det här var ett väntat led i utredningen för att klarlägga exakt vad som hände på platsen när 6-åringen dog.

Ingen av de tre misstänkta personerna har eller kommer att häktas.

Enligt Klas Norelius är de vanligaste påföljderna för den här typen av brott villkorlig dom förenat med böter, även vid dessa allvarliga sammanhang. Något fängelse för männen är inte aktuellt, rapporterar P4 Malmöhus.

Stort fokus på sorgearbetet

Efter den tragiska händelsen i bassängen hade skolan minnesstund och kommunen förstärkte både elevhälsan och personalhälsan.

Foto: TT

– Vi lägger stort fokus på sorgearbetet. Samtidigt är vi noga med att vardagen ska vara vardag. Mattelektionen ska vara som vanligt, men så fort det är något så avbryter man. All personal är extra uppmärksam, sade Stefanie Sennevall, tillförordnad utbildningschef i Vellinge kommun till Aftonbladet strax efter att händelsen skett.

 Alla våra tankar går till pojkens anhöriga samt elever och personal på skolan.

Vila i frid!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required