6-åriga My räddade yngre flicka från att drunkna i badhuset – nu hyllas hon som hjälte

När 6-åriga My från Ockelbo såg hur 2-åringen föll under ytan på Fjärran Höjderbadet i Gävle tvekade hon inte en sekund på att ingripa.

Innan någon annan han lägga märke till olyckan hade My räddat den lilla flickan från att drunkna.

Det var för två veckor sedan som 6-åriga My fr¨ån Ockelbo var och badade tillsammans med sin pappa Jimmy Bergkvist och lillebror Max.

Hennes pappa Jimmy berättar för Newsner att familjen ofta är på badhuset de helger barnen är hos honom. Den här gången var inget undantag och allt var precis som vanligt. Barnen badade och hade roligt men rätt som det var så var olyckan framme.

– Det finns en plats där vuxna kan sitta, i brösthöjd ungefär. My och den andra flickan gick där på kanten och plötsligt så går den här flcikan över kanten och hamnar under vattnet, berättar Jimmy för Newsner.

Han fortsätter:

– Armarna åkte upp och armpuffarna åkte av, men innan någon hann reagera var My framme och fick upp flickan över ytan. My höll i henne så att hon inte skulle sjunka ned.

Varken Jimmy eller den andra flickans föräldrar var långt bort och på någon sekund var flera vuxna på plats och kunde hjälpa till.

Hyllas som hjälte

Men hade det inte varit för My hade det kunnat gå mycket värre.

– Det är ju bubbligt vatten så man ser inte ordentligt, hade det inte varit för My så hade det kunnat gå värre. Det var bara tur att hon var så snabb och att det slutade så lyckligt, säger Jimmy.

När situationen lugnat sig och My var och lekte vid vattenrutchkanan kom den andra flickans pappa och hyllade My för hjälteinsatsen.

–Hon fick godis och simglasögon. De sa att de var väldigt tacksamma och hyllade henne, berättar han.

My förstod inte själv innebörden av sitt agerande.

– Till en början förstod hon inte riktigt vad det var hon hade gjort. Hon sa flera gånger ”vad stressad jag blev pappa, oj vad stressad jag blev”. Men vi förklarade för henne att hon hade gjort helt rätt och att hon varit väldigt duktig.

Redo att rädda fler

Efter det kom hon på hur de nya simglasögonen som hon fick skulle komma till användning.

– Hon sa att det var himla bra med de nya glasögonen för då kan hon ju se under vattnet och rädda många fler, säger Jimmy till Newsner.

My är verkligen en sann inspiration, en riktig hjälte! Vi önskar henne all lycka till i framtiden.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);