6 skyltar om mobiltelefoner vi vill se mer av i Sverige.

Vi kan göra allt med våra mobiler i dag och de förenklar vardagen på många sätt. Men vad gör de med våra liv egentligen? Jag kan ibland bli arg på mig själv för att jag är så beroende av min mobil. Jag klarar inte att sitta och vänta på en buss i två minuter utan att plocka upp den. Det händer ofta att både jag och vännerna sitter och kollar ner i mobilen när vi är ute och fikar, istället för att prata med varandra. Skyltarna nedan har ett viktigt budskap!

1. Umgås på riktigt.

Bildkälla
En restaurang i New York ger sina kunder 10 % rabatt om de håller sig borta från sina smartphones under besöket. Erbjudandet gäller bara på söndagar, men kunderna är så nöjda så att de funderar på att ha det hela veckan.

discount8n-3-web

2. Var trevlig mot personalen.

Bildkälla
På det här caféet har de satt upp en skylt för att meddela att de inte betjänar kunder som pratar i telefonen samtidigt. Det tar inte lång tid att beställa din mat, se kassapersonalen i ögonen och säga ett trevligt ”tack”. Sen kan du ju återgå till ditt samtal om det nu var så viktigt.

if-youre-talking-on-your-phone-i-feel-bad-for-you-son

3. Var rädd om dig.

Bildkälla
Dagligen framförs fordon med förare som är ivrigt sysselsatta med att prata i telefon och sms:a. Risken för att krocka ökar 23 gånger om du kör samtidigt som du sms:ar. I USA dör flera trafikanter av att skicka sms än in alkoholrelaterade trafikolyckor.
Så lägg bort mobilen när du kör.

no_texting_sign

4. Se dina barn.

Bildkälla
Den här skylten sitter på en grind till förskolan Vreta i Tumba, och alla kan väl hålla med om detta.

skylt1

5. Var i nuet.

Bildkälla
De här bilderna är tagna på ett bröllop. Bruden ville verkligen att gästerna skulle vara närvarande under vigseln. Hon ville mötas av sina nära och käras blickar när de gick till altaret, inte deras telefoner.

turn-off-cell-phones-sign

6. Ha kul!

Bildkälla
Om du tittar ner i mobilen hela tiden missar du ju det som händer omkring dig! Prata, dansa och skratta med dina vänner. Facebook finns kvar i morgon också.

119d5f6e67f0463edaa1033918fef051

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.