9-årige Sixten sålde majblommor för 134 000 kronor – skänker överskottet till Ukraina

Den ambitiösa nioåringen Sixten Tornér har lyckats sälja majblommor för över 100 000 kronor.

Pengarna går till att hjälpa behövande barn, men de slantar som han själv får behålla skänker han till Ukraina, rapporterar Tv4.

Majblomman är en ideell verksamhet som jobbar för att motverka barnfattigdom i Sverige. Genom åren har många barn kunnat förverkliga sina ambitioner tack vare försäljningen av majblommor. 

Under 2021 berättade vi om 7-åriga Olicia som sålde majblommor för 90 000 kronor trots pandemin.

Och det var en summa som chockade den lokala föreningen.

– Hon är stolt och jätteglad. Hon sa det att ‘tänk vad många barn som kan få hjälp nu’, berättade mamma Amanda Hallin för Newsner. 

LÄS MER: 10-årig pojke rånades på alla sina majblommor – nu vädjar polisen om hjälp från allmänheten

Sixten sålde majblommor för 134 000 kronor

Ett år senare har en ny stjärnsäljare givit sig till känna. 9-årige Sixten från Borås har nämligen sålt majblommor för hela 134 000 kronor.

– Jag har sålt varje dag utanför affärer och så har jag knackat på dörrar och så, berättar han för TV4.

Hans säljknep har varit enkelt, han har nämligen bara varit trevlig. Något som kanske har gjort att människor som inte haft pengar på fickan vid ett tillfälle, har återkommit för ett köp vid ett senare.

Skänker överskottet till Ukraina

10 procent av pengarna som Sixten har samlat in får han behålla själv. Men Sixten har en annan plan för pengarna.

– Skänka till Ukraina. Jag har så mycket, jag har till och med en häst. De kanske inte har någonting, kanske inte ens en mamma eller pappa. Jag tycker alla ska hjälpas åt.

Underbart. Sixten är verkligen en förebild på så många sätt.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);