Åklagarens lägesrapport efter försvunna 17-åriga flickan: ”Misstanken mot den häktade har stärkts”

Misstankarna om den häktade mannen har nu stärkts i fallet om den försvunna 17-åringen från Uddevalla.

Det berättade chefsåklagaren Caroline Fransson under en presskonferens under torsdagsförmiddagen.

Den försvunna 17-åringen från Uddevalla har varit försvunnen i två veckor. Med anledning av händelsen höll polisen under torsdagen en presskonferens klockan 11.

Sedan fredagen 22 november är en man häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på en 17-årig flicka i Uddevalla som är anmäld försvunnen.

Vice chefsåklagare Caroline Fransson berättade under presskonferensen att förundersökningen fortsätter med oförminskad styrka. Enligt åklagaren har misstanken mot mannen stärkts sedan häktningen.

Caroline Fransson, vice chefsåklagre, och Lars Eckerdal, tf PO-chef Fyrbodal, håller pressträff om den försvunna 17-åringen, i polishuset i Uddevalla. Foto: Björn Larsson / TT

– Vi har hållit i ungefär 500 förhör, gjort en del fynd och tekniska undersökningar. Vi har fortfarande inte hittat flickan, men min bedömning är att misstankarna stärkts kring den häktade mannen, säger chefsåklagare Caroline Fransson under konferensen.

LÄS MER: Polisen ändrar taktik i sökandet efter den försvunna 17-åringen

Detta mot bakgrund av resultat från den tekniska undersökningen menar hon.

— Jag kan dock inte gå in på vad vi har fått fram, säger vice chefsåklagare Caroline Fransson.

— Vi har hittills hållit drygt 450 förhör och det sökarbete som pågår har till delar styrts av vad som framgått i vissa av förhören.

Sänder varma tankar till den försvunna flickan och hennes anhöriga mitt i denna tragedi.