Äldreboendet lovar hemlagat – serverar halvfabrikat: ”Maten är katastrof”

.

(OBS! Maten på bilden har inget med artikeln att göra)

Äldreboendet Duvan i Linköping lovar hemlagad mat. Men enligt personal är det mestadels hel- och halvfabrikat som serveras. 
– Maten är en katastrof. Alla boende klagade på maten. De var hungriga, säger en undersköterska till Aftonbladet

Äldreboendet Duvan i Linköping, som drivs av Attendo, har 95 boende fördelat på fyra avdelningar. Enligt boendet själva lagas all mat från grunden, hemlagat. Man skriver på sin hemsida att ”det sprids en härlig doft från köket som ger en hemtrevlig känsla” och att maten som serveras är ”varierande och välsmakande måltider”.

Så är inte fallet enligt anställda som Aftonbladet talat med.

”Halvfabrikat och skit”

Enligt anställda på Druvan så stämmer inte boendets beskrivning av maten. I själva verket är det inte alls hemlagat som serveras utan hel- och halvfabrikat.
– Maten är en katastrof. Bara halvfabrikat och skit. ­Alla boende klagade på maten, hur dålig den var. De var hungriga. Maten smakade ingenting, ­säger en under­sköterska som slutat till tidningen.

Den mat som serverades på boendet var undermålig, menar uppgiftslämnaren.
– Det är färdigmat och halv­fabrikat, påssåser, pulvermos, färdiga potatisbullar, färdig paj. De gamla fick aldrig någon fräsch ­sallad.

47 kronor per dag

Boende på avdelningen vittnar även om bristfällig kvällsmat, vilket bekräftas av undersköterskan som Aftonbladet talat med.
– Det var ju ingen ordentlig kvällsmat heller. Till middag var det kräm med mjölk, någon ­potatisbulle och lite lingonsylt, inget fläsk, någon färdig paj att värma upp, korv med bröd eller pulversoppa.

Enligt undersköterskan har varje avdelning en budget på 8 000 kronor i veckan för mat, vilket blir 47 kronor per dag och per boende.

Vad tycker du om detta? Kommentera gärna artikeln på Facebook!