Ambulans fastnade när de skulle rädda skadad flicka – då gjorde fotbollslaget en hjälteinsats

En ung tjej i Sollentuna ramlade med cykeln och slog sig så illa att ambulans fick larmas, men på vägen till sjukhuset fastnade ambulansbilen i leran medan tjejen vred sig av smärta. Då dök fotbollsklubben Sollentuna FK upp och gjorde av avgörande hjälteinsats. 

Fotbollsklubben Sollentuna FK fick en oväntad start på tisdagens träning. En ung tjej cyklade förbi fotbollsplanen och ramlade så att hon slog sig hårt och man fick kalla på ambulans. På grund av den leriga underlaget fastnade ambulansbilen i marken och kom inte därifrån. 

Den skadade tjejen hade kunnat fått vänta länge på sjukhusvård om det inte vore för den unga spelarna i laget som snabbt sprang dit och knuffade på ambulansen med all sin kraft. 
Då fick spelarna springa dit och knuffa på ambulansen. Jag hoppas att det gick bra för tjejen, för hon såg ut att ha kraftiga smärtor. Sen om det var en kraftig lårkaka eller en knäskada vet jag inte, men som sagt, jag hoppas bara att allt är bra med henne, säger tränaren Christer Mattiasson till Expressen.

Sollentuna FK:s Twitter har klubben delat en bild med en ”krya på dig-hälsning” till den unga tjejen som skadade sig. 

Twitter @SFKherrdiv1

Tack vare klubben kunde ambulansen snabbt komma därifrån istället för att bli stående medan den unga tjejen led av smärtor. Vi tycker att att goda gärningar förtjänar att uppmärksammans. Dela gärna för att hylla fotbollslagets hjälteinsats.