Ambulans utsattes för stöldkupp under vårdinsats – nu ryter personalen ifrån: ”Livsavgörande konsekvenser”

Under natten mot torsdag utsattes en ambulans i Falun för Stöld – mitt under pågående vårdinsats, vilket Dalarnas tidning var först med att berätta.

Det var natten mot torsdag som en ambulans i Falun utsattes för stöld under en vårdinsats.

När personalen kom tillbaka till ambulansen stod alla dörrar öppna och både utrustning och kommunikationsutrustning var borta.

Foto: TT

Peter Danielsson, Biträdande verkamhetschef på ambulansen i region Dalarna, blev chockad när han fick höra vad som hade hänt.

 –  Det är så tragiskt. Jag vet inte vad jag ska säga. En sak att de ger sig på ambulansen men det här handlar ju om våra patienter i slutändan, säger Peter Danielsson till Newsner.

”Tycker det är sorgligt”

Peter vet inte så mycket om händelsen, eller patienten som behövde vård. Men menar på att den utrustning som finns i bilen är där för att rädda liv, och om den är borta hade det kunnat gå riktigt illa.

 – Det vet man ju inte, men det där hade kunnat få livsavgörande konsekvenser. Jag tycker det är så sorgligt, vi har varit förskonade innan. Tror inte att sådant här ska hända, säger han till Newsner.

Händelsen utreds som blåljussabotage alternativt stöld.

Att ge sig på en ambulans mitt under pågående utryckning är allt annat än okej. Det kan vara skillnaden mellan liv och död.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required