Ambulanssjuksköterskorna hyllar bilisterna – gav fri väg under utryckning till patient: ”Blir jättelycklig”

För drygt en vecka sedan fick räddningstjänsten fri väg när de ryckte ut.

Nu har det hänt igen, men denna gång för ambulanssjuksköterskan Marjout Öberg.

– Man blir jättelycklig när man ser det, säger hon till Aftonbladet.

Det var för drygt en vecka sedan som räddningstjänsten i Storgöteborg delade med sig av ett klipp när de får fri väg på en utryckning. Klippet spreds i media och fick stor uppmärksamhet. Flera jublade över det fantastiska samarbetet mellan bilisterna som banade upp väg för räddningstjänsten så de kunde utföra sitt jobb genom att ta sig fram snabbt och effektivt.

Bilden är genrebild. Foto: Pixabay

Banade fri väg

Amublanssjuksköterskan Marjout Öberg har nu delat med sig av ett videoklipp till Aftonbladet som visar hur hon fått fri väg tack vare bilisterna i Stockholm under en utryckning till en patient.

När människor samarbetar kan man åstadkomma stora ting.

– Det är ett skolexempel på hur man önskar att medtrafikanterna ska göra när man dyker upp. Det förutsätter att man har uppsikt bakåt men det är många som, tyvärr, är upptagna med annat och missar att man kommer, säger Marjout Öberg till Aftonbladet.

Amublanssjuksköterskorna på bilden har inget med texten att göra. Foto: Wikimedia Commons/Gunnar Creutz

Bilister brukar flytta på sig

Enligt Marjout Öberg brukar bilister flytta sig och lägga sig på sidorna när ett utryckningsfordon kommer. Men det är så pass fint att det är värt att dokumentera. Marjout tillägger att hon inte körde bilden när hon filmade, för tydlighetens skull.

– Det är en jätterolig sak att dela med sig av. Man blir jättelycklig när man ser det, säger Marjout Öberg till Aftonbladet.

Det här fantastiskt! Tänk vad mycket vi kan åstadkomma när vi jobbar tillsammans. Sprid detta vidare om du tycker att fler borde agera såhär i trafiken när ett utryckningsfordon kommer!

Video: Hyllning till sjuksköterskor