Anders fick traktorn stulen – följde tjuvarnas spår och tog saken i egna händer

När Anders Roberg upptäckte att hans traktor blivit stulen bestämde han sig för att ta saken i egna händer. Han började följa spåren.

En mil från sin bostad hittade han tjuvarnas hemliga lastplats – och flera stulda föremål. 

Förutom sin egen traktor hittade Anders en lastmaskin, pallar och spår efter fyrhjulingar vid fyndplatsen i Stora Skedvi. 

– Det är tydligt att det är någon form att lastplats. Det var spår överallt och de verkar ha haft full aktivitet där på natten, säger han till Dalarnas Tidningar.

Anders kontaktade polisen och de lovade att komma samma dag. Men han vågade inte vänta utan hämtade hem sin traktor själv. 

Det dröjde sedan till nästa dag innan polisen kom ut till platsen, och Anders är lite besviken över att de inte tog hans anmälan på större allvar.

– Man blir ju frustrerad. Jag förstår att polisen är underbemannad och har annat att prioritera, samtidigt får ju tjuvarna härja fritt så här på landet och tar vad de vill, säger Anders Roberg.

Vilken tur att Anders fick tillbaka sin traktor! Nu hoppas vi att polisen kan ta fast tjuvarna innan fler råkar ut för dem!

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!