Anders Tegnell om coronaviruset: ”Inte säker på att det kommer försvinna”

Många vill återgå till vardagen, till det normala. Till en tid då coronaviruset inte fanns.

Men i en intervju med Svenska Dagbladet, sa Sveriges Statsepidemiolog att viruset kanske aldrig kommer att försvinna

Coronapandemin har haft förödande konsekvenser för hela världen. Hundratusentals har mist sitt liv och ännu fler att blivit smittade.

Krisen har drabbat oss alla på ett eller annat vis och många önskar just nu att coronaviruset bara ska försvinna.

På senare tid har allt fler positiva rapporter lyfts fram.

I Sverige har man tidigare pratat om att landet snart kan vara på väg att nå flockimmunitet och så sent som i mitten på april sa man att Stockholm kan nå flockimmunitet redan nu i maj. Ett tillstånd som skulle innebära att smittospridningen minskar.

I förra veckan kom även den positiva nyheten från forskare på Oxford att man redan i september kanske kommer ha ett färdigt vaccin mot coronaviruset.

Samtidigt börjar flera Europeiska länder luckra upp på sina hårda restriktioner I Spanien har människor börjat få ta sig ut för motion, Danmark har öppnat upp skolorna. Detsamma gäller för Island.

Foto: Jessica Gow TT/Anders Wiklund TT

Men, än så länge är krisen inte över.

I en intervju med Svenska Dagbladet berättade Anders Tegnell att han inte är säker på att vi någonsin kommer bli av med viruset.

– Vi kanske aldrig någonsin blir av med den, eller så dröjer det till vi får vaccin eller liknande. Och vi kommer få hantera den under lång tid, på det här akuta sättet något år till, tror jag, säger han till SvD.

Många längtar verkligen efter en vardag utan coronakrisen. Fortsätt lyssna till Folkhälsomyndighetens råd, så minskar vi smittspridningen.