Andreas stoppade rattfyllo med sin lastbil – nu hyllas han av polisen

I förra veckan utspelade sig en vansinnesfärd på E22 utanför Karlskrona. En bilist körde mot den mötande trafiken.

Då ingrep en lastbilschaufför och stoppade mannen.

– Det fanns inga tvivel. Jag hade flera andra personbilar bakom mig och om bilen hade tagit sig förbi mig hade det kunnat sluta illa, säger Andreas Ross till SVT.

Nu hyllas han av Karlskronapolisen.

Det var i tisdags förra veckan som vansinnesfärden utspelade sig. En bilist uppträdde aggressivt och okontrollerat i trafiken, och polisen tog upp jakten för att stoppa honom. Men då tog bilisten ett farligt beslut.

Vid Hasslörondellen åkte föraren ett varv för att sedan köra tillbaka mot den mötande trafiken på en enfilig väg. 

Som tur var möttes han av lastbilschauffören Andreas Ross – och han tänkte inte låta bilisten fortsätta. Han klämde fast den mötande bilen mellan mitträcket och sin lastbil.

– Jag hade ju blivit omkörd av samma bil, jagad av polisbilarna, strax innan. Så jag förstod att något var konstigt. Därför tvekade jag aldrig att hjälpa polisen och mina medtrafikanter, säger han till SVT.

Om det inte vore för Andreas skulle bilisten kunnat orsaka en allvarlig olycka. Polisen är mycket tacksamma över hans ingripande.

– Vi är väldigt tacksamma för hans hjälp och vi kunde gripa den här personen tack vare honom. Men framför allt hindrade chauffören den här personen från att skada andra trafikanter eller egendom på vägen, säger polisen Jonas Steinbach Klar.

Polisen kunde gripa mannen på plats och han är nu misstänkt för bland annat drograttfylla.

Vilken hjälteinsats. Andreas förtjänar verkligen att hyllas för detta!

Publicerad av Newsner