Andreas Weise hyllar pappa Arne på julafton – berättar om uppdraget: ”Känns väldigt rätt att göra”

Den 25 september lämnade en av våra största, Arne Weise oss, 89 år gammal.

Nu berättar hans son Andreas att han kommer hedra sin pappa på julafton i SVT.

– Jag har fått ett hedersuppdrag av SVT, att i viss mån hylla min pappa, vilket känns väldigt rätt att göra, säger han till TT enligt SVT.

Arne Weise är för många synonymt med julafton. Under många år guidade han svenska folket genom julafton på SVT.

Andreas Weise om hedersuppdraget

Nu tre månader snart efter hans död, kommer hans son Andreas Weise att hylla sin pappa på julafton.

FOTO: TT

– Jag har fått ett hedersuppdrag av SVT, att i viss mån hylla min pappa, vilket känns väldigt rätt att göra, säger han till TT enligt SVT.

Tillsammans med årets julvärd Marianne Mörck kommer han att gästa studion på julafton för en speciell stund för pappa Arne.

– Jag kan inte tänka mig en bättre värd, hon är så trygg och rolig. Och även om jag har hållit på som artist i tio år krävs det en trygg punkt för att göra det här, jag vet inte riktigt hur det ska gå, säger Andreas Weise till TT enligt SVT.

STOCKHOLM 20150130 Tv-profilen Arne Weise, fotograferad i sin lägenhet inför 85-årsdagen i februari Foto: Nora Lorek / TT / kod: 11510

Uppväxt på SVT

För Andreas är SVT en speciell plats, där han på sätt och vis också växte upp.

– När jag står där i det huset och ska hylla min pappa kommer det att komma alla möjliga känslor, men om det är någon gång det får bli vad det blir är det då. Det känns verkligen häftigt att få göra, säger han.

Så fint gjort av dig Andreas! Detta kommer bli ett känslosamt nummer, det känner vi på oss! Alltid saknad, aldrig glömd Arne!