Andreas Weises tuffa val – bara veckan efter pappa Arnes död: ”Det är ingen enkel sak att göra”

Den 25 september somnade den folkkäre tv-profilen Arne Weise in.

Nu väljer sonen Andreas Weise att berätta om den svåra tiden som följde, och det tuffa beslut han tvingas ta.

– Det är ingen enkel sak att göra, man får bearbeta det i sjok, säger han till Norran, enligt Expressen.

Arne Weise, älskad av svenska folket, dog för drygt en månad sen. Sonen Andreas Weise var den som meddelade nyheten.

”Idag på eftermiddagen sa vi farväl till vår älskade pappa när han lugnt och stilla somnade in i sin säng”, skrev sonen Andreas Weise på Instagram.

”Många har känt en samhörighet med vår pappa och ända in i det sista kände han värmen och kärleken han under åren fått av er – hans publik. Vi ber er respektera vår tid av sorg och ge oss det utrymme som behövs under den kommande tiden”.

Den 24 oktober fördes Arne Weise, som är för evigt ihågkommen som svenska folkets favorit-julvärd, till den sista vilan. Andreas Weise har hittills valt att inte prata om sin pappas död. Men nu öppnar han upp i en intervju med Norran.

Foto:Janerik Henriksson / TT /

Andreas Weise om Arne Weises död

Andreas är mitt uppe i sin första egna turné: ”NÄRA Andreas Weise”. För tidningen berättar han att det varit några tuffa veckor.

– Jag åkte ut på turné en vecka efter att han gick bort, det var inte riktigt så jag planerat min första turné. Det blev lite väl maxat, dessutom har jag en tvåårig dotter hemma som kräver sin uppmärksamhet, säger han till Norran, enligt Expressen.

– Är det någon som lärt mig hur man kan tänka i den här branschen så är det just pappa. Han sa ”i vårt jobb måste man bara gå upp på scenen”. För mig är det också terapi med tanke på att det är en så personlig resa, jag pratar om mig själv på ett personligt plan för första gången. Det är ingen enkel sak att göra, man får bearbeta det i sjok.

Arne Weise dog av naturliga orsaker. Han blev 89 år.

Vi glömmer dig aldrig, Arne. Vila i frid.

Nu skickar vi våra styrkekramar till Andreas och övriga familjen Weise.