Annie Lööf bryter tystnaden om statsministerchansen

Under tisdagseftermiddagen svarade centerledaren Annie Lööf på frågor om sonderingsuppdraget hon fått av Sveriges talman Andreas Norlén.

– Ja, i sonderingsuppdraget ligger också ansvaret att kunna bli statsminister, säger hon i ett pressuppbåd i Riksdagen.

Centerns partiledare Annie Lööf har fått uppdraget att sondera för möjliga regeringar. Foto: Centerpartiet

Annie Lööf sade under tisdagens pressuppbåd att hon fortsättningsvis inte kommer att föra någon diskussion med varken Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet, uppger Expressen.

– Jag har ju haft ett flertal möten under de här dagarna med de fem partier som jag nu för samtal med, sade hon.

Fick bara sju dagar

Senare i veckan ska Annie Lööf träffa talmannen Andreas Norlén för att fortsätta diskussionen.

Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) fick båda 14 dagar på sig att sondera men Lööf fick bara sju. Om hon behöver mer tid eller inte vill hon inte avslöja.

– Jag tar det här på största allvar och av den anledningen tänker jag inte göra någon analys nu, den analysen ger jag talmannen på torsdag, säger Lööf

Regeringshögkvarteret Rosenbad i Stockholm.
Foto: Shutterstock

Alliansens framtid

Så tidigt som förra veckan röstade Centerpartiet, tillsammans med Liberalerna, ner Ulf Kristersson som statsminister med hänvisning till att Alliansen isåfall blir beroende av SD-stöd.

På pressträffen säger hon ändå att hennes fokus är att hitta en regering där Alliansen kan hålla ihop. Om en alliansregering där S ingår kommer att kunna bildas återstår att se.

Vem tycker du att borde bli statsminister? Skriv gärna en kommentar.

Kravet på Björklund: Stäng dörren för Löfven

 

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/vlgE4GzYcdg8SQxMGcO7aTcKAu94cEmb_qYpVV_HaphPKyVAi1NJCv-laZfqcp9J?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”3:4″ /]