Foto: Jonas Ekströmer (TT) / Victor Svedberg

Annika Strandhäll ryter ifrån – efter scenerna i Stockholm: ”Oansvarigt och oacceptabelt”

Tusentals människor gick ut på gatorna i Stockholm – för att visa sitt stöd för Black lives matter-rörelsen och mot polisbrutalitet.

Men mitt under coronapandemin hölls inte gränsen om maximalt 50 personer vid allmänna sammankomster.

Nu ryter tidigare statsrådet Annika Strandhäll (S) ifrån.

– Det är direkt oansvarigt i det här läget att samlas så här många människor, säger hon till TV4.

Den tidigare socialministern från Socialdemokraterna var på väg hem från en omröstning i riksdagen när hon blev vittne till sammankomsten.

Hon fick se när polisen skingrade demonstranterna åt, på grund av restriktionerna.

Foto: Victor Svedberg

Tusentals människor samlades under onsdagen i centrala Stockholm till stöd för Black lives matter-rörelsen.

Polisen arbetade samtidigt för att upprätthålla ordning, då tillståndet för demonstrationen enbart gällde för 50 personer. Detta till följd av Folkhälsomyndighetens riktlinjer under rådande coronapandemi.

Strandhäll uttrycker nu förståelse för polisens arbete i Stockholm på onsdagen.

”Jag voterade i riksdagen idag och sedan hade jag ett zoom möte. Därefter skulle jag ta tunnelbanan från Sergels torg. Jag blev vittne till 1 000 pers där och poliser som försökte upprätthålla 50 gränsen. Det poliserna utsattes för vid tunnelbanespärren var inte ok någonstans”, skrev Annika Strandhäll under gårdagen på Twitter.

Hon fortsätter:

”Jag har full sympati för frustrationen som ledde fram till protesten men inte kring hur den urartade. Jag såg ju faktiskt vad som hände”.

Strandhäll förklarar att hon förstår bakgrunden till demonstrationerna, men är kritisk till de stora folksamlingarna.

– Det är direkt oansvarigt i det här läget att samlas så här många människor. Det kändes som det var uppemot tusen personer kring Sergels torg och vi har en pågående smitta som skördar liv varje dag och där man försöker få under kontroll i Stockholm. Det här var en annan riktning, och faktiskt ganska oacceptabelt, säger hon till TV4-nyheterna.