Arvingarna-Casper avvisar Allsång på Skansen – efter direktsändningen

.

Arvingarna var tillbaka – och gjorde succé i Allsång på Skansen. 

Men efteråt avvisar frontmannen Casper Janebrink en framtid i programmet.

Detta i en skämtsam diss på en fråga från Aftonbladet

Dansbandet från Göteborg kom tillbaka i årets Melodifestival och gjorde jättesuccé med bidraget ”I do” som gick raka vägen till finalen.

Efter Melodifestivalen 2019-succén kom gruppen till Sollidenscenen på Skansen under tisdagen – och välkomnades med stående ovationer från stora delar av den annars sittande publiken. Det blev ordentligt drag när Arvingarna, med frontfiguren Casper i spetsen, först framförde just ”I do”.

FOTO: SVT

Sen nådde jublet nya nivåer när det var dags för allsång till klassikern ”Eloise” – bandets vinnarbidrag från 1993.

Arvingarna-Casper: Man märker att publiken är med oss

Efteråt förklarade Janebrink att framträdandet på Skansen var speciellt för det västsvenska bandet.

– Man märker ju att publiken är med oss. De kan låtarna och det är mycket glädje liksom. De bjuder tillbaka. När man får det, man sjunger och man får den känslan tillbaka, det är ju det man är ute efter, säger frontmannen Casper Janebrink till Aftonbladet.

Många i publiken hade som vanligt tagit med sig skyltar där de hade skrivit kärleksförklaringar till sina favoriter – och på tisdagen var det många som höll upp skyltar med namnet ”Arvingarna” på.

Men att Casper själv någon gång i framtiden skulle vara intresserad av att ta över artistkollegan Sanna Nielsens jobb som allsångsledare? Glöm det.

Den frågan fick han av Aftonbladet bakom scenen efter direktsändningen.

FOTO: SVT

– Om jag skulle ta över allsången här i Stockholm? Det kommer aldrig att ske, säger Casper Janebrink till Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Nej, jag bor i Göteborg. Det skulle möjligtvis vara ”Lotta på Liseberg” jag tar över, säger han skämtsamt.

Men att det ”måste” vara en stockholmare som står på Skansens scen har ju redan skånska Sanna Nielsen motbevisat… Hon som gjort stor succé i flera somrar sedan hon tog över uppdraget som tidigare bland andra Lasse Berghagen och Måns Zelmerlöw har haft.

Före årets säsong av Allsång på Skansen berättade Sanna för Nöjeslivet om kampen med självförtroendet – som hon diskuterat med artistkollegan Lotta Engberg, som ju leder ”Lotta på Liseberg” i sommar.

– Jag pratade med henne om det och hon sa ”men va det blir ju bara mindre och mindre nervositet för varje år”. Jag svara ”nej det blir mer och mer”. Det är inte så jobbigt utan det är ger en adrenalinkick. Men jag tror att jag blir mer nervös då jag blir medveten om vad man håller på med, sa Sanna Nielsen då.

Sanna Nielsen
Foto: Albin Olsson/Wikimedia commons

Dela gärna vidare om du också vill se Sanna Nielsen fortsätta ännu en sommar med Allsång på Skansen! Och för att hylla Arvingarna för deras fantastiska framträdande i går!