Äldre får gratis semlor – här är bagarnas fina gest

Idag är det fettisdagen, en flera hundraårig gammal tradition som syftade till att människor skulle passa på att äta mycket innan den långa fastan. Den klassiska semlan är ett av svenskarnas mest älskade bakverk, men alla har inte råd eller möjlighet att gå ut och unna sig en.

För att sätta guldkant på äldres vardag kom bagarna och bröderna Anderzén på en idé. Nu bjuder de alla kommunens äldre på semlor.

– Det går att nå resultat och glädja andra med ganska enkla medel. Det här är vårt försök att betala tillbaka, säger Ronny till Norrköpings Tidningar.

Bröderna Ronny och Krister Anderzén driver Åby konditori och bageri vill ge tillbaka till alla äldre i den mån de kan. Därför bakar dem och deras personal 1 500 semlor som de ger bort gratis till äldreboende i Norrköping och Finspång.

– Det finns absolut ingen ekonomi i det här, men allt får och ska inte handla om kronor och ören. Vi vill tänka utanför vår vardag och försöka ge lite till alla. Det här ger oss så mycket mer. Vi väver i de här baken i vår dagliga produktion så det fungerar bra, säger Krister till NT.

 

Posted by Åby konditori och bageri on Tuesday, 12 September 2017

 

Kommunens anställda hämtar bakverken som körs ut till alla äldreboenden, men förra veckan följde bröderna med till ett boende för att se hur semlorna mottogs och träffa de äldre.

I morgon är det trettondagsafton. Då har vi öppet i Åby 7:00-16:00, Drottninggatan 7:30-16:00, Jursla 7:00-15:30….

Posted by Åby konditori och bageri on Thursday, 4 January 2018

Vilken otroligt fin gest. Tänk om fler kunde anstränga sig för att sätta guldkant på äldres vardag. Dela för att hylla brödernas initiativ.