Berättelser ur Marie Fredrikssons liv blir bok: ”För att hålla minnet av Marie vid liv”

Under tisdagen meddelades omvärlden om det tragiska beskedet att artisten Marie Fredriksson, 61, avlidit i sviterna av lång sjukdom.

Förutom solokarriären utgjorde Marie Fredriksson ena halvan av bandet Roxette, som är en av Sveriges största musikexporter genom tiderna. Nu sörjs hon av ett helt land.

För att hålla minnet av Marie vid liv har medlemmarna i fangruppen och Facebooksidan The Daily Roxette, valt att ge ut en bok där de samlar frivilligas minnen och hyllningar till Marie.

Marie Fredriksson. Foto: TT

Nu har alla som vill möjlighet att bidra med ord till boken om Marie Fredriksson.

En bok som ska lämnas till Maries familj

Gruppen ”The Daily Roxette”, som driver hemsidan och Facebookgruppen med samma namn, har meddelat att de kommer att sätta ihop en bok med bilder och ord om Marie, som kommer att ges ut så fort den är klar.

”Vi har kontaktats av fans från olika delar av världen, som skulle vila uttrycka sina känslor för Maries bortgång. För att hålla minnet av Marie vid liv så kommer vi att samla era tankar och berättelser, sorgsna som glada, i en bok som vi kommer trycka och lämna över till Maries familj”, skriver sidans administratör på Facebook.

+++Important: If you want to join us, do it on our website, not here on Facebook. We cannot add Facebook comments to the…

Posted by The Daily Roxette on Tuesday, December 10, 2019

Vilken fin idé för att hedra och bevara minnet av Marie Fredriksson, en sann stjärna.