Beskedet: Inga nya dödsfall i coronaviruset i Sverige i dag

Inga nya dödsfall i covid-19 har rapporterats i Sverige det senaste dygnet.

Det meddelar Folkhälsomyndigheten under torsdagens presskonferens.

När Folkhälsomyndigheten under torsdagseftermiddagen höll pressträff så meddelade man att 5 892 personer har rapporterats avlidna med covid-19 i Sverige. Det innebär att inga nya fall har rapporterats in sedan den senaste uppdateringen.

– Tittar man på antalet avlidna per vecka så ligger det nu på totalt 5 892 avlidna fall som under 30 dagar från dödsdagen har haft en diagnos covid-19, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, och fortsätter:

– Som vi har sagt tidigare så är det eftersläpningar i dödsfallsrapporteringen. Därför redovisar vi heller ingenting vad gäller denna vecka. Vi har inga inrapporterade fall ännu.

97 532 personer i Sverige har nu bekräftats smittade av coronaviruset – en ökning med 855 fall sedan den senaste uppdateringen.

Covid-19, coronaviruset
Foto: TT

Fortsatt allvarligt läge

Karin Tegmark Wisell påpekar samtidigt att flera regioner har sett en negativ trend på slutet och att andelen testade som har fått ett positivt provresultat ökar. Läget är därmed fortsatt allvarligt.

– Jag vill utifrån det allvarliga läge vi befinner oss i, med flera regioner med ökning, påminna om att det bara är tillsammans som vi kan bromsa smittan, säger hon under pressträffen.

Totalt runt om i världen har drygt 35 miljoner fall av coronaviruset nu rapporterats, varav över 1 miljon människor har avlidit med covid-19.

– Vi har fortsatt en mycket allvarlig pandemi. Många länder har ett stort antal fall under den senaste veckan, säger Karin Tegmark Wisell.

Foto: Shutterstock

Inga förändringar i publikreglerna

Tidigare i dag kom beskedet att restriktionerna om max 50 personer på sport- och kulturevenemang står fast. Detta med hänsyn till det pågående smittoläget i Sverige.

Regeringen följer därmed Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att inte göra några förändringar just nu.

– Bedömningen är att det just nu inte är lämpligt att göra förändringar, säger socialminister Lena Hallengren enligt Aftonbladet under torsdagens presskonferens.

Här kan du se Folkhälsomyndighetens pressträff från torsdagen:

https://www.youtube.com/watch?v=E96Cg8pyq7k
#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);