Beslutet: TV4 slutar sända alla program med Martin Timell

I och med nätkampanjen #metoo har flera svenska kvinnor tagit mod till sig att öppet berätta om hur de blivit sexuellt utnyttjade, i synnerhet av kända män som utnyttjat sin maktposition. En av dessa män är Martin Timell, som avslöjats av tidigare kollegan Lulu Carter bland annat. Nu tar tv4 ställning, genom att stoppa alla sändningar med Martin Timell.
– Vi har blundat för problemen, säger TV4:s vd Casten Almqvist om anklagelserna som riktats mot programledaren.

Under 20 år har svenska folket fått följa folkkäre programledaren Martin Timell i tv-programmet Äntligen Hemma, men nu är det slut med det. Efter veckans avslöjanden om tv-profilen så har tv4 valt att stoppa alla sändningar med Timell i höst, det berättar Aftonbladet.

De som följt Martin Timell i tv-rutan känner honom som en glad, folkkär och kunnig hantverkare, men de som jobbat med honom bakom kulisserna uppger något annat. Detta har dock inte avslöjats förrän nu.

 

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

 

Lulu Carter avslöjade Timell

En av de som var först på bollen med att avslöja Timells baksidor var Lulu Carter, som på sin Instagram la upp en bild på Timell med texten ”Timell = TV4:s egen Harvey Weinstein”. Men det är långt ifrån allt, flera kollegor har anklagat Timell för sexism, homofobi, och rasism, och några vittnar även om övergrepp.
– Vi har blundat för problemen, säger TV4:s vd Casten Almqvist om anklagelserna som riktats mot Timell.

 

Timell svarar på anklagelserna

Enligt Expressen har Martin Timell erkänt att han tafsat och trakasserat, och när de frågar honom varför han gjorde det svarar han:
– Jag har inte fattat att jag har gjort folk jävligt illa. Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat.

Foto: JOHAN ENGMAN / TT