Bilisten trodde skäggklubben var IS och larmade polis. Nu får missen tusentals att skratt högt.

Svenska varianten av skäggorganisationen Bearded Villains skulle ta ett gruppfoto vid Brahehus under lördagen. Men då fick gänget minst sagt oväntat besök i form av polisen. En person som såg skäggfantasterna trodde sig se terrorister från det islamistiska terrornätverket IS och larmade. – Det kom två poliser och sa att någon ringt in för att de sett IS vifta med en flagga. Men poliserna såg ganska snabbt att så inte var fallet, säger Andreas Fransson, som är med i klubben, till Aftonbladet.

Bearded Villains är en internationell organisation som strävar efter ett bättre samhälle, där alla är lika mycket värda. Medlemmarna står upp mot orättvisor, mobbing och rasism. Skägget är den gemensamma nämnaren, eller som den svenska grenen skriver på sin hemsida: ”Vi är ett brödraskap baserat på skägg”. Väldigt långt ifrån det islamistiska terrornätverket IS alltså.

Men i lördags fick polisen larm från någon som passerat rastplatsen och ruinen Brahehus vid Vättern, tre kilometer utanför Gränna. Personen tyckte sig se en IS-flagga och ett stort antal personer i skägg, något som Jönköpings-Posten rapporterade om. Verkligheten? Den svenska skäggklubben Bearded Villains hade möte och fotodag.

— Vi åkte till Brahehus med en professionell fotograf för att fotas med flaggan eftersom det var första gången vi hade den. Det är självklart tråkigt att någon misstog oss för terrorister men samtidigt lite roligt, säger Andreas Fransson till Jönköpings-Posten.

Skärmavbild 2015-10-12 kl. 14.29.17

När poliserna insåg vad som stod på lämnade de platsen ganska fort.

— Poliserna skrattade gott med oss när de kom och såg att det inte rörde sig om några terrorister, bara ett gäng glada skäggiga killar på fotografering, fortsätter Andreas Fransson.

Visst kan det vara bra att ringa polisen om man ser något misstänkt, men i det här fallet blev det lite fel. Men en bra och rolig historia är det i alla fall, det var mest därför jag ville dela med mig av den 🙂

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.