Björn, 49, var nära att dö av en stroke – då gjorde hunden Gibson osannolik insats: ”Allt är hans förtjänst”

När 49-årige pappan Björn drabbades av en stroke fanns inte en människa i närheten. Björn föll ihop och blev orörlig liggandes på golvet i tvättstugan, utan att veta vad som hänt honom. Som tur var kom hunden Gibson till undsättning. 

– Jag har honom att tacka, det har jag, säger Björn Wall till Newsner. 

Det var måndag morgon och 49-årige Björn Wall stod utanför garaget för att tvätta sin fyrhjuling med högtryckstvätten.

”Kroppen la av”

Plötsligt fick han en konstig känsla i kroppen, som han aldrig tidigare varit med om. 

– Kroppen liksom la av på ena sidan, så att jag höll på att ramla ihop. Sedan gick det över, men jag hade fortfarande en konstig känsla. Jag kände att något var fel, så jag började gå in till garaget och tvättstugan, berättar Björn. 

När Björn nådde tvättstugan la halva sidan av kroppen av och han rasade ihop.

– Jag hann inte tänka så mycket, det hände liksom bara. 

Foto: Katrin Levin

Hunden väckte dottern

Björn blev liggande på golvet i tvättstugan. Han kunde inte resa sig upp eller prata, och var därför inte kapabel att kalla på hjälp. Tack och lov fanns det någon annan som var det: Hunden Gibson.

– Hunden såg mig och började skälla högt och mycket så att min dotter som sov på övervåningen vaknade. 

Tack vare att Gibson lyckades få 19-åriga dottern Emilia att vakna och inse att något var fel så kunde hon ringa ambulans. 

– Allt är hans förtjänst. Hur man än vrider och vänder på det så var det ju han som gjorde att hon vaknade och kunde ringa ambulans. Jag har honom att tacka, säger Björn Wall till Newsner. 

Alltid vid hans sida

Hunden Gibson är fem år gammal, och även om han är familjens hund så är det oftast vid Björns sida som han syns till. Både före och efter olyckan. 

– Han är nästan alltid vid mig, det har blivit så, säger Björn.

Björn ser Gibson som hjälten som räddade hans liv. Det har nu gått ett år sedan han fick en stroke, och han går på regelbundna besök hos sjukgymnast och logoped.

Även om Björn fortfarande är sjukskriven och jobbar på att återfå tal och rörelse likt förut så är han tacksam för att det gick som det gjorde. 

– Det kunde slutat värre, säger Björn Wall till Newsner.

Hundar är verkligen människans bäste vän. Dela gärna för att hylla polishunden Gibson.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);