Misstänkt brottsling försökte smita från polisen – då kom modiga hunden Dessy till undsättning

Polishundarna stoppar brott på löpande band.

Nu hyllas modiga hunden Dessy – som spårade och grep misstänkt brottsling.

Det finns drygt 400 polishundar och lika många hundförare i Sverige som varje dag, dag som natt, arbetar för att göra samhället till en säkrare plats.

De letar rätt på försvunna personer, ämnen och föremål och används också i arbetet med övervakning. Dessutom är de mästare på att ta fast brottslingar.

Polishundarnas insatser går sällan obemärkta förbi. Deras modiga ingripanden uppmärksammas ständigt i polisens sociala medier och allmänheten är sällan sena på bollen med att hylla dessa fyrbenta hjältar.

Nyligen utsågs hunden Äxit till årets polishund efter att ha räddat försvunnen pojke, även Nota och Micke har hyllats efter att de tagit fast tjuvar, och här om dagen tog den modiga vovven Ofir fast sin första brottsling.

Polishunden Dessy hyllas

Och nu är det den briljanta polishunden Dessy som har ögonen på sig, det efter ett uppmärksammat inlägg på Facebook från polisen i Östra Skaraborg.

Det var en natt i förra veckan som en polispatrull i Skaraborg skulle stoppa och kontrollera ett fordon som föraren tryckte gasen i botten och drog i väg.

Föraren försökte köra ifrån polisen men svängde snart in på en parkering och försökte därifrån fly till fots. Med poliserna tätt bakom sig.

Dessy stod för en utskällning

Snart tillkallade man hundförare och patrullhunden Dessy till platsen. Väl där gick hon direkt in i arbetsmode och påbörjade spårningen.

Hon var ivrig och förde sin förare in på villatomter och igenom trädgårdar, in genom häckar och över staket.

Foto: Facebook/ Polisen

”Plötsligt ekade det skall mellan husen, Dessy har spårat upp föraren som försökte gömma sig på någons altan”, skriver polisen i ett inlägg på Facebook och tillägger:

”Dessy stod för en rejäl utskällning av föraren som blev rapporterad för brott tack vare ett bra samarbete med övriga polispatruller!//Hundgruppen Skaraborg”.

Dessy förtjänar verkligen en eloge. Vilken modig hund! Dela gärna artikeln om du håller med.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required