Butiksbiträdet Cicci tog lömska tjuvar på bar gärning – hyllas för sin tapperhet: ”Gjorde bara mitt jobb”

En man i 40-årsåldern tog sig in på Ica i Hede och proppade väskan full med stöldgods. Då ingrep Cicci Kvarnström och tog fast tjuven.

Det var i helgen som en man i 40-årsåldern gick in på Ica i Hede med sin kompanjon.

Cicci Kvarnström som arbetar på Ica lade snabbt märke till de två männen som betedde sig underligt i butiken, något Tidningen Harjedalen rapporterat om tidigare.

– De gick in med en stor tom väska och ingen kundvagn, sedan lämnade det butiken med väskan proppfull, berättar Cicci för Newsner.

Cissi anade oråd

De två männen hade inte handlat någonting i butiken och att väskan blivit fylld under tiden de befann sig i butiken tyckte Cicci var märkligt.

– Vi har ju haft lite problem med et här innan så jag ringde helt enkelt till min chef och frågade om jag fick stoppa dem.

LÄS MER: Ica-handlarnas stora hjälteinsats – brottade ner våldsam tjuv tills polisen kom: ”Kunde gått väldigt illa”

På helgerna är dem bara tre som jobbar i butiken men Peter Eriksson, chef på Ica i Hede, gav sin tillåtelse att ingripa.

– Jag gick fram och sa stopp, pekade på hans väska och sa att jag ville titta i den. Och när jag öppnade väskan var den full av skor och mat. Fem par skor hade han lagt ned i väskan, berättar Cicci.

Cicci, polisbil
Foto: Privat/ Shutterstock

Cissi berättar att Hede är ett litet ställe och att gripandet av tjuvarna väckte stor uppmärksamhet.

– Många stod och tittade på och såg till att allt gick bra tills polisen kom.

Efter en och en halv timme dök polisen upp och kunde gripa de två männen som suttit snällt på varsin stol inne på Ica och väntat.

Hyllas som hjälte

Efter ingripandet har Cissi fått stor uppmärksamhet av allmänheten och många hyllar henne som en hjälte.

– Det känns nästan lite överdrivet om man får säga så. Jag gjorde bara mitt jobb, säger Cicci till Newsner.

Cissi förklarar att hon tycker att man ska ingripa om man ser något som är fel i samhället. Samtidigt vill hon poängtera att det är viktigt att vara på sin vakt, för sin egen säkerhet.

– Jag tänkte inte direkt, jag bara gjorde det. Det är viktigt att stå upp mot sådant som är fel i samhället. Men samtidigt, det gick bra den här gången … Nästa gång kanske det inte gör det, säger Cicci till Newsner.

Så imponerande! Nu ser vi till att hylla Cicci ordentligt för sin tappra insats.