Cancersjuka Elin har somnat in – gripande orden i sista hälsningen

Cancersjuka Elin har somnat in – gripande orden i sista hälsningen: ”Vi ses i Nangijala”

Elin var bara 20 år när hon fick veta att hon drabbats av obotlig cancer. Hennes berättelse har berört hela svenska folket.

Sin sista tid i livet såg hon till att uppfylla sin stora dröm – och gifte sig med kärleken Albin.

Nu, en månad senare, har hon gått bort, bekräftar Albin för Newsner.

”Vi ses i Nangijala”, hälsar Elin i ett sista inlägg på sociala medier.

Det var under våren 2021 som Elin från Lindesberg började få ont i magen allt oftare. När hon inte kunde äta utan att kräkas insåg hon att hon behövde söka vård.

Det visade sig då att hon drabbats av tjocktarmscancer.

Strax efter beskedet påbörjade Elin sin behandling med cellgifter och medicinering. Hon mådde snart bättre och trodde en tid att hon var fri från cancern.

Men den kom tillbaka, och i oktober 2022 fick Elin veta att cancern spridit sig och att den var obotlig den här gången.

LÄS MER: 22-åriga Elin är döende i cancer – samlar in pengar till bröllopet med sin stora kärlek: ”Lycklig i det sista”

Gifte sig med kärleken

I samma veva som livet rämnade friade hennes pojkvän Albin. För att paret skulle hinna gifta sig och få sitt drömbröllop startade Elin en insamling.

– Det är min allra sista önskan, sade Elin till Newsner då.

Och det svenska folket ryckte in – bara några dagar efter att hon startat insamlingen var den uppe i 120 000 kronor.

Den tredje december 2022 gifte Elin och Albin sig. Under Cancergalan fick tittarna ta del av deras stora dag i ett klipp.

– Jag är så otroligt tacksam över att jag har fått uppleva den här kärleken i mitt liv, det har verkligen räddat mig på så många sätt. Det känns helt otroligt att få gifta sig med min största kärlek, säger Elin till TV4.

Elin och Albins bröllop
Elins och Albins bröllop. Foto: TV4

LÄS MER: Cancersjuka Elin fick sin sista önskan uppfylld – här gifter hon sig med sin stora kärlek: ”Han är mitt allt”

Elin har gått bort

Men efter julen har hennes tillstånd försämrats. På sin Twitter har hon uppdaterat följarna om sjukdomen, och den 13 januari skrev hon att hon kommer att stanna kvar på hospice tills hennes tid är kommen.

”Efter ett svårt beslut så jag beslutat att vara kvar på hospice tills min tid är kommen. Förra permissionen hemma insåg jag att för att kunna känna mig trygg och ha tillgång till medicin när jag behöver är detta bästa beslutet”, skrev Elin då.

Nu, tio dagar senare, har Elin somnat in, vilket hennes make Albin uppger för Newsner. Han hänvisar till familjens inlägg som de har publicerat på sociala medier. I inlägget skickar Elin en sista hälsning.

”Nu har tiden kommit då jag har lämnat detta livet. Ett orättvist kort liv. Men också ett liv där jag fick uppleva massvis av kärlek och värme,” skriver hon.

Maken Albin om sorgen: ”Tills vi ses igen”

Maken Albin har delat ett inlägg med bilder på Elin.

”Tack för allt du gav mig Elin. Den styrka och det modet du hade har burit mig under denna tid och kommer bära mig vidare tills vi ses igen”, skriver han och fortsätter:

”Du påverkade människor i hela Sverige med din berättelse och kommer alltid bli ihågkommen för din visdom och din kämpaglöd”.

Vila i frid, Elin.

All styrka till familjen i denna svåra tid.