Chris Kläffords tårar i natt – gick vidare IGEN med oväntat låtval i America´s got talent: ”Du tog en risk…”

Det var inget snack om saken att Chris Kläfford skulle ta sig vidare till en andra audition i amerikanska ”Talang” när han sjöng sin version av John Lennons ”Imagine”. 

Men på sitt andra uppträdande gör han det igen – svensken tar sig vidare!

Och han gör det med ett oväntat låtval som får juryn att bli oroliga.

 

Uppträdandet som Chris Kläfford gjorde i amerikanska ”Talang” har nästan 15 miljoner visningar på youtube. Det har varit många som velat lyssna på Chris magnifika version av ”Imagine”. Och han golvade juryn och publiken totalt och tog sig vidare i talangjakten.

Idol-svensken tävlar i amerikanska ”Talang”

Men vad USA inte hade koll på var att 30-åringen från Lindesberg hade vunnit svenska ”Idol” 2017 – så vi svenskar var måttligt förvånade över att se vår Chris uppträda på andra sidan Atlanten.

Men bakgrunden om Chris Kläfford mörkades av produktionen.

– Jag frågade om det där när jag kom dit. De (produktionen) sade att ”folk kommer få veta i alla fall. Vi ska fokusera på var du kommer ifrån”. Någonstans lever man ju på att man har kämpat sig från något ställe, säger Chris Kläfford till TT.

Körde en egen låt

Väl på andra uppträdandet berättade Chris Kläfford att han skulle sjunga den egna låten ”Something like me” varpå Simon Cowell frågade vad den handlar om:

– Den handlar om folk som dömer mig på grund av mitt utseende. Man vill passa in, säger Chris Kläfford i programmet.

Chris Kläfford i tårar. Foto: Youtube

Simon Cowell var osäker

När Chris Kläfford satte igång och sjöng kunde vi se flera i publiken som redan fällde tårar efter första tonerna. Från TV-soffan hemma höll vi tummarna för Chris, och när låten var slut och vi såg publiken och juryn ställa sig upp, kunde vi pusta ut.

– Jag tycker du tog ytterligare ett kliv jämfört med din första audition. För när du lägger på dina låtskrivarkunskaper så tar du egentligen en risk. Men risken betalade av sig, säger jurymedlemmen Howie Mandel.

Simon Cowell kändes osäker. Foto: Youtube

Men från Simon Cowell fanns en hel del osäkerhet. Han var inte lika imponerad som han trodde efter Chris audition.

– Jag tittade om din första audition och jag var inte så imponerad som jag trodde. Så jag var orolig att du skulle komma tillbaka och göra en cover – det har jag sett och hört för många gånger i mitt liv, säger Simon Cowell väldigt fundersamt och fortsätter:

”Det var inte en risk”

– Men den här sången skapade möjligheten för att lära oss vem du är. Det var inte en risk, en risk hade det varit att inte gör det här, säger han.

Juryn skulle senare sortera alla uppträdanden och välja ut de absolut bästa som skulle gå vidare till Live-showen. Efter tuffa beslut och hård konkurrens ställdes Chris Kläfford mot en annan deltagare. Och det var Simon Cowell som belåtet skickade vidare Chris.

Simon Cowell såg ut att verkligen ha fallit för svensken.

Se hela uppträdandet som Chris gjorde med ”Something like me”:

Se när Chris Kläfford gick vidare:

Fantastiska Chris! Sprid gärna detta vidare för att gratulera och hylla vår Chris Kläfford!