Com Hems stenhårda passning till TV4 – efter löftet till tittarna: ”Inget som kommunicerats”

Hundratusentals svenska tv-tittare riskerar att bli av med TV4 inom kort.

Detta då förhandlingarna har strandat mellan TV4:s nya ägare Telia och Com Hem/Boxers ägare Tele2.

Under tisdagsmorgonen gav TV4 ändå beskedet att en lösning är på plats över jul och nyår – något som Com Hem nu bemöter med en stenhård passning.

”Ser fram emot att höra om den innehåller det som våra kunder efterfrågar”, skriver Com Hem i ett pressmeddelande.

Det var under måndagen som nyheten slog ner att alla Com Hem- och Boxer-kunder, en tredjedel av de svenska hushållen, riskerar att förlora TV4 i sitt kanalutbud natten mot onsdag den 11 december.

Anledningen är att parternas gällande TV-avtal löper ut och att förhandlingarna kring ett nytt avtal brakat samman.

Men under tisdagsmorgonen kom TV4 ändå med en ”julklapp” till tittarna.

Kanalen gick då ut i ett pressmeddelande och sa att konflikten inte kommer att påverka tv-tittandet över jul och nyår, och att drabbade kunder får behålla kanalen åtminstone till och med 10 januari.

”Nyhetsmorgon” är ett av TV4:s flaggskepp som en tredjedel av tittarna nu kan gå miste om. Foto: TV4/Youtube

”Inget som kommunicerats”

Ett löfte som Com Hem nu ställer sig frågande till. I ett pressmeddelande ifrågasätter man ”julklappen” från TV4 och undrar om den verkligen innehåller det som kunderna efterfrågar.

”TV4 har idag via media kommunicerat att de erbjuder fortsatta sändningsrättigheter för Com Hem och Boxer kostnadsfritt över julen. Detta är ingenting som på förhand har förhandlats fram eller ens kommunicerats till Com Hem. Men vi tar tacksamt emot julklappen om den visar sig innehålla det som våra kunder hela tiden efterfrågat för att kunna se TV4 på det sätt de själva vill, även efter jul”, skriver Com Hem och fortsätter:

”Vi ser nu fram emot att prata med Telia för att säkerställa att julklappen inte bara är ett försök från dem att förhala förhandlingarna ytterligare, och något som TV4-tomten kommer dra tillbaka så snart den annonstäta perioden är över i januari. Om de bekräftar att de ger oss rättigheter så att alla tv-tittare fortsatt ska ha möjlighet att titta på TV4-kanalerna och C More på det sätt de själva vill, så kommer vi inte behöva släcka ner kanalerna inatt.”

Fortsättning kring förhandlingarna mellan de olika parterna lär följa framöver.

Vad tycker du om det här? Kan du tänka dig att vara utan TV4? Lämna gärna en kommentar!

VIDEO: Sveriges TV-historia