Då kan du höja pensionen och få tusentals kronor mer i pension – så här länge ska du jobba 

Ju längre du jobbar, desto mer pengar kan du få i plånboken.

Och det är inte bara några ynka kronor mer i månaden, enligt nya beräkningar från Länsförsäkringar kan man höja pensionen med tusentals kronor varje månad, det rapporterar Privata affärer.

För en tredjedel av dagens pensionärer blev pensionen lägre än vad det räknat me, det visar en undersökning från Länsförsäkringar.

1000 personer deltog i undersökningen och på frågan om utbetalningen blev som de hade tänkt sig svarade 30 procent at den blev lägre än väntat.

En majoritet, 59 procent, uppgav att inkomsten som pensionär motsvarade deras förväntningar.

LÄS MER: Tusentals pensionärer riskerar skattesmäll – så mycket pengar kan årskullen förlora varje månad

Jobba längre och höj pensionen

För att inte hamna i den klassiska ”pensionsfällan” finns det en lösning, och det är att jobba längre.

”För de allra flesta påverkas pensionen av tre saker, vad man tjänar genom hela livet, om man har tjänstepension och vid vilken ålder man väljer att börja ta ut sin pension”, säger bolagets pensionsekonom Trifa Chireh i en kommentar.

Foto: Shutterstock/TT

Genom att bli en så kallad ”Jobbonär” och deltidsarbeta kan göra mycket för plånboken.

”Att arbeta ytterligare några år kan bidra till att du får flera tusenlappar extra i plånboken varje månad. En sjuksköterska med en pension på 22 200 kronor per månad kan öka den till 29 600 kronor om hen arbetar till 69 år”, säger Trifa till sajten.

Så mycket pengar kan du tjäna

Enligt Länsförsäkringars uträkningar kan en civilingenjör med en månadslön på 47 000 före skatt som väljer att förlänga arbetslivet höja sin pension med 10 000 i månaden. Detta i jämförelse med om denne gått i pension vid 65 års ålder.

Beloppen gäller allmän- och tjänstepension före skatt.