Därför ska man ALDRIG kasta boardingkortet efter flygresan.

Jag var nyligen ute och flög i samband med en weekend-semester i Europa och det absolut första jag såg till att packa med mig var givetvis passet. Utan pass är det ju svårt att genomföra en semesterresa. Det andra som krävs för att sedan få kliva ombord på planet är som bekant ett boardingkort. När flygresan sedan var klar lät jag boardingkort ligga kvar på planet, jag skulle ju inte behöva det igen. Men efter att ha sett den här videon kommer jag aldrig mer att göra om det. Det är nämligen så att boardingkortet innehållet mycket känslig data som hackare enkelt kan ta del av via QR-koden på kortet. Med hjälp av till exempel en mobiltelefon eller annan QR-läsare kan de sedan få tillgång till ditt namn, ditt telefonnummer och information om din flygresa.

I klippet nedan demonstrerar en reporter hur enkelt det är. Efter att ha sett detta kommer i alla fall jag alltid se till att ta med mig boardingkortet och förstöra det noggrant innan jag kastar det.

Snart är det semestertider och då kommer många svenskar resa utomlands. Jag tror inte att så många vet om att man ALDRIG ska slänga sitt boardingkort, så nu ser vi till att dela den här viktiga informationen till alla vi känner.