Dagny, 106 år: ”Därför var det inte bättre förr”

106-åriga Dagny Carlsson slår nu fast:

Det var inte bättre förr.

Det skriver tv-profilen själv i sin blogg.

Foto: Åsa Blanck/SVT

106-åriga Dagny Carlsson har med sin positiva inställning till livet och vilja att lära snabbt nya saker letat sig in i många människors hjärtan.

På sin blogg delar hon med sig av sina tankar i vardagen och har massor av läsare. På tisdagen skrev hon bland annat om att hon är på bättringsvägen med hälsan, men delade också med sig av en del tankar på temat ”det var bättre förr”.

För det tycker nämligen inte Dagny.

STOCKHOLM 20160816
Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade.
Foto: Fredrik Sandberg / TT

– Barn har väl knappast tid att leka i snödrivorna för nu sitter nästan varenda unge och petar i sina”paddor” som de kallar dem, skriver Dagny på tisdagen i sin blogg under rubriken ”Det var inte bättre förr”.

Och fortsätter:

– Dagens ungar blir högst förvånade när jag berättar för dem att våra första siffror och bokstäver skrev vi på griffeltavlor och lärarinnan skrev med kritor på en stor svart tavla som hängde bakom katedern. Utvecklingen går framåt men jag undrar om det egentligen var bättre förr. Jag tror inte att det var så, skriver Dagny.

Foto: Åsa Blanck/SVT

Dagny är även aktuell i SVT:s dokumentärfilm ”Dagny – om jag sätter mig ner nu dör jag” som finns på SVT Play.

Vad tycker du, håller du med Dagny eller var det bättre förr? Skriv gärna en kommentar och dela med dig!