Dagny, 108, med nytt hälsobesked: ”Får kämpa på”

Precis som resten av Sverige har Dagny Carlsson, 108, tvingats förändra sin vardag i och med den rådande coronapandemin.

Den folkkära bloggerskan skriver nu om sin hälsa, och då hon inte kunnat gå ut lika ofta har flåset tagit stryk.

”Jag har tappat i kondition under coronaperioden och får kämpa på för att hänga med i Elenas tempo”, skriver Dagny.

Coronapandemin har tvingat många äldre till att isolera sig i sina hem. Folkhälsomyndighetens restriktioner och råd har varit hårda, men enligt många nödvändiga för att minska risken för smittspridning.

Dagny Carlsson
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Men trots att krisen fått många att hålla sig hemma har den folkkära bloggerskan Dagny Carlsson haft fullt upp.

Firade födelsedagen i karantän

I maj firade hon sin födelsedag och trots karantänen blev hon uppvaktad på allra finaste sätt. Mängder av människor skickade gratulationskort till henne och på sin blogg visade hon sin tacksamhet.

”Jag vill tacka alla som uppvaktat med vackra kort,  jag har fått 77 stycken som jag alla skall bevara väl och titta på en och annan gång då jag behöver muntras upp”, skrev Dagny då och fortsatte:

”Telefonen har pinglat titt som tätt och jag har pratat med många trevliga och snälla personer”.

Dagny Carlsson
Foto: Anders Wiklund / TT

Dagny har kunnat gå ut på promenader runt hemmet trots pandemin, men de har inte blivit lika många eller långa som förut.

Dagnys hälsobesked

Hon har varit ute och gått med sin vän tillika datalärare Elena, men då det inte blivit lika mycket motion har hennes kondition försämrats.

”Jag har tappat i kondition under coronaperioden och får kämpa på för att hänga med i Elenas tempo. Hemtjänsten tilldelar mig lite ledsagade fotvandringar. Jag vet ju att det är bra med frisk luft och motion”, skriver Dagny på sin blogg.

Du är helt fantastisk, Dagny. Nu önskar vi dig en fortsatt riktigt härlig sommar!

Lämna gärna din egen hälsning till Dagny i kommentarsfältet och dela vidare!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);