Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Därför blir medelmåttor de mest framgångsrika.

USA:s före detta president George W. Bush är inte känd för att vara en bra talare men han hade en viktig och insiktsfull poäng när han talade inför studenterna på Southern Methodist University här om veckan. Han sa: ”Till er som denna eftermiddag tar examen med toppbetyg, bra jobbat. Och som jag brukar säga till dem som inte går ut med lika bra betyg – ni kan också bli president.”

Bushs poäng var att bästa betyg i skolan inte avgör framtiden och att livet är fullt av möjligheter.

Oavsett om man gillar Bush eller inte hade han rätt i det han sa.
Det finns flera presidenter som var medelmåttor i skolan. Några v dem är John F Kennedy, Lyndon B Johnson och Bushs pappa Georg H.W. Bush. Även vice president Joe Biden hade det lite tufft i skolan.

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

MarkZuckerberg_1200x630

Det finns även flera oerhört framgångsrika entreprenörer som inte var några höjdare vid skolbänken. Steve Jobs, till exempel, avslutade aldrig universitetet. Samma gäller Mark Zuckerberg och Bill Gates. Även världens yngsta kvinnliga miljardär, Elizabeth Holmes hoppade av Stanford för att fullfölja sin dröm.

Foto: Debby Wong/Shutterstock

Elizabeth_1200x630

Det finns helt enkelt ingen rak väg till framgång.

Intelligens är subjektivt, och akademiska prestationer är inte alltid rätt sätt att mäta det. Att lyckas som student är inte alltid den bästa förberedelsen för den verkliga världen.
En människas personlighet, erfarenheter och kontakter bestämmer i slutändan riktningen i livet, inte betygen.

Framgång kräver passion, uthållighet, emotionell intelligens och förmåga att förstå värdet av att misslyckas. Detta förklarar varför det är så många medelmåttor som styr världen. De vet vad det betyder att kämpa och måste ofta övervinna fler hinder än många tror.

Foto: Karl Andrén/Mostphotos

stydenter_1200x630

Detta betyder för den sakens skull att låga betyg garanterar framgång, men att vara bäst på allt i skolan betyder inte att du alltid kommer vara på topp i livet. För i slutändan är betyg bara några bokstäver på ett papper.

Så om du nyligen tog examen med medelmåttiga betyg, misströsta inte. Livet är fullt av upp och nedgångar. Medan vi lär oss en hel del i skolan, sker den verkliga utbildningen utanför klassrummet.

Sluta aldrig lära dig saker, ge aldrig upp och framför allt: Se till att njuta lite av den resa som vi kallar livet.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.