Därför fylls nätet av tusentals bilder på tatuerade semikolon.

Människor världen över lägger upp bilder på sina handleder med tatuerade eller målade semikolon. Men det har inget med grammatik att göra, det handlar om psykisk ohälsa.

Det tatuerade eller målade semikolonet på människors kroppsdelar, ofta handleder, sprids som en löpeld på sociala medier. Men det är inga grammatiknördar som ligger bakom tatueringstrenden.

vistatt

Semikolontrenden tog fart 2013 och har fortsatt att engagera många. Men jämfört med andra trender har den här en betydelsefull bakgrund. Det är frivillogorgansiationen ”The Semiocolon Project” som står bakom. Deras syfte är att stödja människor som antingen gått igenom en svår depression, lider av ångest eller självmordstankar, uppger Aftonbladet.

zzz

Syftet med att måla, eller tatuera semikolonet på kroppen, är att stå upp mot fördomar kring psykisk ohälsa. ”The Semicolon Project” beskriver sig själva som en ”rörelse tillägnad för att ge hopp och kärlek till de som kämpar med depression, självmord, missbruk och självskadebeteende. Project Semicolon finns för att uppmuntra, älska och inspirera”.

10312626_642603375815198_2330132075788323560_n

De säger vidare att semikolonet står för ”en mening som författaren hade kunnat avsluta men bestämde sig för att inte göra. Författaren är du och meningen är ditt liv”.

jj
cc

Under hashtaggen #semicolonproject kan du titta på fler bilder och läsa personers berättelser och om deras kamp, seger och överlevnad.

gg

Bilder: The Semicolon Tattoo Project.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.