Därför raderar Facebook inlägg av Trump om coronaviruset – efter presidentens förbjudna ord

Foto: Wikimedia/Shutterstock

Donald Trump jämförde covid-19 med säsongsinfluensan.

Nu har presidentens inlägg plockats bort av Facebook.

Sociala medier-jätten menar att Trump bryter mot reglerna om desinformation kring coronaviruset.

Det var på tisdagskvällen svensk tid som Andy Stone, talesperson för Facebook, gick ut och bekräftade att ett inlägg från Donald Trump raderats av företaget.

Presidentens ord om covid-19 får inte längre vara kvar på plattformen, uppger TT.

Enligt Stone bryter Trump mot Facebooks regler om desinformation kring coronaviruset.

Den coronasmittade presidenten, som nyligen skrevs ut från militärsjukhus efter tre dagar, har publicerat ett inlägg där han jämför covid-19 med den vanliga säsongsinfluensan.

Foto: Michael Vadon/Wikimedia commons

Facebook har valt att helt enkelt radera inlägget från sin plattform.

På en annan sociala medier-sida, Twitter, finns presidentens inlägg kvar. Men där har Twitter själva valt att märka den med en text om att Trumps ord bryter mot företagets regler om att ”sprida missledande och potentiellt skadlig information i relation till covid-19”.

LÄS MER: Läkare rasar mot Trump efter uttalande om corona: ”Oförsvarbart”

Till skillnad från Facebook låter dock Twitter inlägget ligga kvar, men utan möjlighet för människor att sprida det vidare via delningar, så kallade re-tweets.

”Influensasäsongen är på ingång! Många människor dör i influensan varje år, ibland över 100 000 trots vaccin. Ska vi stänga ner vårt land? Nej, vi har lärt oss att leva med det, precis som vi lär oss leva med covid, i de flesta populationer mycket mindre dödligt!!!”, skriver presidenten.

Över 210 000 människor har dött i covid-19 i USA under pandemin.

Donald Trump har de senaste dagarna också kritiserats för ett uttalande om att människor ”inte ska vara rädda” för coronaviruset och låta det begränsa folks liv.

Under tisdagen kommenterade statsepidemiolog Anders Tegnell uttalandet, och förklarade att sjukdomen ”inte är att leka med”.

Vad tycker du om att Facebook raderade Trumps inlägg som stred mot Facebooks regler om desinformation om covid-19? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.

Exit mobile version