Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Detta enkla husmorsknep visar varför du aldrig ska använda vanliga tops igen.

Folk tror ofta att öronvax är något farligt, men det är en naturlig del av vår kropp och hjälper till att hålla efter smuts och bakterier i våra öron. Öronvax har dock ett dåligt rykte, något som saknar grund och ofta är baserat på vandringssägnen och fördomar. Den gulaktiga, vaxartad substans produceras helt naturligt av kroppen och är bra för vår hälsa på mer än ett sätt. Det bidrar till att skydda våra inre öron från infektioner, damm, smuts och bakterier som annars skulle tränga in i örat. Vaxet bildar också en skyddsbarriär på den känsliga huden i hörselgången, vilket hindrar den från att bli irriterad när vatten kommer in. Vaxet hjälper också till återfukta och hålla huden. Men ibland kan vaxet orsaka problem. Det beror oftast på att människor har en förkärlek till att använda tops. Jag vet, jag gillar också att använda det, men egentligen är det inte speciellt bra för öronen.  I vissa fall gör användingen av tops att man bara skjuter vaxet längre in i hörselgången och därmed öka risken för proppar. Så vad kan man göra i stället? Här kommer ett tips som jag inte hade en aning om, men som jag gärna delar vidare och lägger på minnet!

Visst, man kan alltid köpa Revaxör på något apotek, men om det inte är öppet eller om du inte har tid så får man hitta på något annat. Om du känner att du har en vaxpropp i örat kan du prova denna naturliga, hemmagjorda lösning för att rensa bort det. Allt du behöver är ättika och skvätt tvättsprit.

Ta en liten behållare och fyll den till hälften med ättika och tvättsprit. Luta huvudet åt sidan och häll sedan i en tesked av blandningen. Ligg stilla i en minut, luta dig sedan tillbaka och låt vätskan rinna ut ur örat. Du kan upprepa denna process två gånger dagligen tills öronen är rensade, men om problemet kvarstår längre än 3 dagar bör uppsöka läkare eftersom det kan vara något allvarligt. Dessutom bör denna lösning endast användas när du har mindre öroninfektioner, vax eller vatten i örat.

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna

 

Läs mer om...