Doktor Mikael sågar krav på munskydd – efter besvikelsen på flygplatsen: ”Det funkar inte”

Doktor Mikael Sandström är skarpt kritisk till munskydd, det efter att han har sett hur människor använder sig av munskydden på flygplatser.

Den senaste tiden har debatten kring munskydd gått varm. Bland annat har 26 forskare gått ut med en debattartikel i DN där de skriver att vi bör vara oroliga för barns smittsamhet inför skolstarten.

I debattartikeln skriver dem också att de kräver flera åtgärder inför skolstarten, bland annat munskydd, klassvisa luncher och idrott utomhus.

”Pommes frites i munskyddet”

Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnell, har tidigare visat sig vara kritisk till munskydden. Nu får han medhåll från Doktor Mikael Sandström i Nyhetsmorgon.

 –  Folk har munskydden över öronen, över näsan, över hakan, mobilen innanför munskyddet. Det finns alla varianter. Man glömmer, man hänger av sig munskyddet på en stol som alla tar i. Man stoppar till och med pommes frites i munskyddet , säger han i TV4 Nyhetsmorgon.

Foto: Tv4/ TT

Mikaels iakttagelse är från en flygplats och utifrån det tror han inte att munskydd är rätt väg att gå för att stoppa smittan.

– I ljuset av detta tycker jag bara, hur tror ni att det kommer skötas med munskydd på skolan? Lägg av, det funkar inte, säger han i programmet.

Dessutom, säger han, finns det väldigt lite medicinskt stöd.

– Så nej, vi hoppar det, säger han i Nyhetsmorgon.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required