Donald Trump bryter tystnaden: ”Ska göra något, men inte riktigt än”

Donald Trump har varit ovanligt lågmäld efter att ha bytt Washington D.C. och Vita huset mot Florida och Mar-a-Lago.

Men nu har den forne presidenten gjort ett första uttalande om framtiden.

Det var i förra veckan som Donald Trump gjorde sin allra sista dag som president i USA. Efter att ha förlorat höstens val mot demokraten Joe Biden, lämnade han då Washington D.C. medan efterträdaren Biden istället svors in under den sedvanliga presidentinstallationen.

Stora delar av världen har sedan dess riktat sitt fokus mot den nya eran, i efterdyningarna av tumultet som avslutade Donald Trumps presidentperiod.

Efter att den senare lämnat Vita huset har han med andra ord inte haft mycket att uttala sig om.

Samtidigt har de senaste åren lärt oss att Donald Trump är en man med stora idéer och planer, utrustad med en stor mun som gärna håller världen uppdaterad om vad han har i görningen.

donald trump
Foto: Shutterstock

Uppgifter om Trumps framtid

Tidigare har också flera uppgifter kommit om vad 74-åringens framtid har att erbjuda.

Enligt rykten planerar Trump bland annat att starta ett nytt politiskt parti, ”Patriotpartiet”. Detta efter att ha stött sig med republikanerna, då många vägrade att backa honom när han högljutt protesterade mot valfusk.

Efter stormningarna mot Kapitolium den 6 januari har Trump också riksrättsåtalats, som den förste amerikanske presidenten någonsin att ställas inför riksrätt två gånger.

Vad som är möjligt för Trump när det gäller hans framtida politiska ambitioner är med andra ord en stor fråga.

Men vad man ska komma ihåg, är att Trump har gjort sig känd för att åstadkomma saker som ingen trodde var möjligt. Under sitt sista tal som president gjorde han det också klart för sina anhängare att han kommer att återvända på något sätt i framtiden.

Lovade att återvända

”Jag önskar den nya administrationen stort lycka till och stora framgångar”, sade Trump i sitt tal den 20 januari. ”Adjö. Vi älskar er. Vi kommer tillbaka på något sätt”.

Aningen kontroversiellt struntade Trump därefter i sin efterträdares presidentinstallation för att istället resa till Mar-a-Lago, Florida, ihop med frun Melania Trump.

Sedan dess har det alltså varit relativt tyst kring Donald Trump. Kanske läker han de sår som åsamkades när han förlorade valet – förlusten tog hårt på den forne presidenten, så även att Trump upplevde sig förrådd av flera av sina närmaste innan han lämnade Vita huset.

Vissa rapporter har till och med spekulerat i att vissa gäster på Mar-a-Lago har valt att lämna resorten efter Trumps ankomst, för att inte bli förknippade med den forne presidenten.

Trumps nya uttalande

Men för de som följer Donald Trump och hoppas att han en dag återvänder till politiken, kommer nu ett intressant besked. Enligt rapporter har Trump nämligen brutit tystnaden efter sitt farväl från Vita huset.

Under en middag i restaurangen på Trump International Golf Club, ska en journalist från Washington Examiner ha frågat om Trumps återkomst, varpå han ska ha svarat med åtta kryptiska ord:

”Vi ska göra något, men inte riktigt än”.

Enligt journalisten i fråga, ska en medarbetare till Trump därefter ha satt stopp för konversationen.

donald trump
Foto: Shutterstock

Många blickar riktas nu mot Mar-a-lago, i väntan på nyheter om vad Trump ska hitta på under de kommande veckorna och månaderna.

Vad tror du om Donald Trumps framtida politiska karriär, och vilka möjligheter har han?

Lämna gärna en kommentar – och glöm inte att dela artikeln med dina vänner på Facebook!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required